Veszélyes árut szállító járműveket ellenőriztek Somogyban

Veszélyes árut szállító járműveket ellenőriztek az M7-es autópálya somogyi szakaszán, a tizenháromból két esetben találtak szabálytalanságot – közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője szerdán az MTI-vel.

Rendőrök hallgatják ki a balesetet okozó, veszélyes anyagot szállító török kamion sofőrjét (kék polóban) az M5-ös autópályán, a röszkei határátkelőhely közelében. Egy ember meghalt, tízen pedig megsérültek, amikor a határátkelőnél várakozó kocsisorba rohant egy török kamion, amelynek sofőrje feltehetően elaludt. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Illusztráció – MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Gaál Attila tájékoztatása szerint a keddi, több hatóság részvételével tartott akcióban valamennyi, veszélyes anyagot szállító járművet ellenőrizték a katasztrófavédelmi kirendeltségek iparbiztonsági felügyelői és a mobil labor szolgálat bevonásával.

A katasztrófavédelem szakemberei 13 olyan járművet ellenőriztek, amely a veszélyes áruk szállítására vonatkozó szabályok hatálya alá tartozik, és két esetben állapítottak meg szabálytalanságot – közölte a szóvivő, hozzátéve: egy esetben hiányosak voltak a fuvarokmányok, egy másik járműben pedig az előírtnál kevesebb tűzoltókészüléket tartottak készenlétben.

A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság mindkét esetben közigazgatási eljárást indít a szabálytalanságot elkövetővel szemben.

Forrás: MTI  (bzsó \ bám \ blz)
.

(Ezt a cikket 497 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?