E-útdíj: húsz bevallási közreműködőt auditált az ÁAK a HU-GO rendszerben

Jelenleg 20 olyan bevallási közreműködő cég szerepel jelenleg a HU-GO rendszerében, amelynek tevékenységét az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt. auditált – közölte az utdijhirek.hu szerdán az MTI-vel.

hugo-logo

A közlemény szerint az ÁAK további 18 céggel szerződött, amelyek még nem estek át az auditálási eljáráson.
Az utdijhirek.hu elemzése szerint a bevallási közreműködők között nagy a szórás.

A legnagyobb árbevétellel a Secret Control GPS Kft. rendelkezik, amelynek tavaly 1,87 milliárd volt az éves nettó árbevétel, és 756 millió forint az adózott eredményt ért el, és van köztük olyan cég is, amely az idén alakult.

A felmérésből kiderült, hogy a cégek tevékenységében az útdíjfizetés szempontjából lényeges flottakövetési üzletágból származó bevétel eltérő arányt mutat. Példaként említi az utdíjhirek.hu a Multi Alarm céget, amely ugyan 1996 óta az objektumvédelmi piac szereplője, de a GPS alapú flottakövetés kis szeletét jelenti a profiljának.

A felmérés rámutat arra is, hogy hét cégnél haladja meg az alkalmazotti létszám a tíz főt, és három olyan társaság is van a rendszerben, amelynek mindössze egy bejelentett alkalmazottja van. Hét olyan társaság szerepel a bevallási közreműködők között, amelyet 2000-nél régebben alapítottak.

Forrás: MTI  (gpe \ egr \ pdm)
.

(Ezt a cikket 304 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?