OXXO Racing: Már úton Oroszországba! Tavaly nem sikerült, idén jobbak leszünk!

OXXO Racing:

Csapatunk a versenykamionokkal már hétfő reggel elindult Oroszországba, a Smolensk Ringre, mely nevétől függetlenül közel 100 kilométerre található Smolensk városától. Tavaly beszélgettünk a pálya tulajdonosával, aki arra a kérdésre, hogy vajon miért Smolensk Ringnek hívják a pályát, nevetve ennyit felelt:

„Nos, a városka neve, mely mellett a pálya fekszik, Verkhnedneprovsky. Vajon Oroszországon kívül hányan tudnák ezt kimondani, hogy Verkhnedneprovsky Ring?”

Nem volt több kérdésünk…

Szóval a Smolensk Ring-en állnak rajthoz ezen a hétévégén a Kamion Európa-bajnokság pilótái. Bár sok külföldi szurkolóra ott nem lehet számítani, a pálya ettől függetlenül szuper, az egész sorozatban a legjobban belátható, egyedül a hátsó szakasz néhány 100 méterén nem látni teljesen a kamionokat, csupán a fülkék tetejét, ezen kívül végig lehet követni a futamokat a lelátókról.
Tavaly az OXXO Energy Truck Race Team számára nem volt sikeres az orosz versenyhétvége, ugyanis Kiss Norbi csak vasárnap tudott elindulni a futamokon, de egyiket sem fejezte be, az elsőn a kuplung adta meg magát, a másodikon pedig egy hátsó futómű alkatrész törése miatt a betonfalnak csapódott, és ripityára tört a versenykamion (videó a becsapódásról a cikk alján).
Idén szeretnénk ennél sokkal jobban szerepelni, bár Major Beni még nem ment a pályán, és Norbi is csupán néhány kört, ez pilótáinkat nem fogja hátráltatni, és nem csak a pontszerzésben bíznak.
Major Beni az elmúlt két versenyen már a mezőny legjobbjainak sarkában autózott, egyre jobb helyezéseket szerzett az időmérőkön is, így számára mindenképp cél a Smolensk Ringen is a top 10-ben lenni, ott pedig a futamokon minél előrébb végezni.
Kiss Norbi Németországban megszerezte idei első futamgyőzelmét, de számára a cél első futamon nyerni, mely már sikerülhetett volna például Navarrában, ha a hazai pilóta nem löki ki az élről. Norbi a két Pole pozíció mellett mindig a legjobb háromban van az időmérőkön, s csupán tizedekre vagy századokra az első helytől, így nagyon érik számára akár egy rajt-cél győzelem, reméljük már Oroszországban összejön, és ott is felcsendülhet a Magyar Himnusz.

A program már pénteken elkezdődik a szabadedzésekkel:

Július 26. péntek:

14.50 1. szabadedzés 20′
16.40 2. szabadedzés 20′

Július 27. szombat:

09.00 Warm Up
10.35 Idmőmérő
13.20 Race 1 14 kör
15.20 Race 2 14 kör

Július 28. vasárnap:

09.00 Warm Up
10.35 Időmérő
13.15 Race 3 14 kör
15.20 Race 4 14 kör

Amint tudunk Live Timingról, vagy bármilyen élő közvetítésről rögtön jelezzük, ami biztos, hogy mint minden eddigi versenyen, az időmérők alatt most is a sajtószobából jelentkezünk az élő eredményekkel, a futamok után pedig beszámolókkal!

A tavalyi balesetünket pedig az alábbi videón láthatjátok:

Forrás: OXXO Energy Truck Race Team
.

(Ezt a cikket 235 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?