Hírek Kishaszonjárművek Márkahírek Statisztikák Volkswagen

Az előző év azonos időszakának szintjén a Volkswagen Haszonjárművek 2013 első félévi összpiaci kiszállításai

Stabilan alakultak a Volkswagen Haszonjárművek kiszállításai az idei első félév során. A kishaszonjárművek európai piacán vezető gyártó június végéig 270 700 járművet adott át világszerte ügyfeleinek. Az így elért 0,2 százalékos növekedéssel a kiszállítási volumen lényegében az előző év azonos időszakának szintjét (2012. január – június: 270 100 jármű) hozta.

Nyugat-Európában a márka összesen 135 300 darabos értékesítése 6,6 százalékos csökkenést mutat a 2013. januártól június végéig terjedő időszak során (2012. január – június: 144 900), míg a kelet-európai kiszállítások 9,6 százalékkal, 19 000 járműre estek vissza idén június végéig (2012. január – június: 21 000).

Dél-Amerikában a Volkswagen Haszonjárművek 76 300, azaz 12,7 százalékkal több autóját adta át ügyfeleinek (2012. január – június: 67 700), miközben több Európán kívüli piac is százalékosan kétszámjegyű növekedést produkált. A számos európai országban tapasztalható gazdasági válság következtében a haszonjárművek piaca jelentősen szűkült, ez a tény a Volkswagen Haszonjárművek értékesítését is befolyásolta. Ezzel párhuzamosan azonban elsősorban Dél-Amerikában növekedést sikerült elérni, amely részben ellensúlyozta az európai piacok gyengébb eredményeit.

“A Volkswagen típuspalettája sokféle megoldással tud ügyfelei igényeire reagálni, ezáltal termékeink kulcsfontosságú szerepet játszottak az első félév értékesítési eredményeiben, amelyek örvendetes stabilitást mutatnak” – emelte ki Bram Schot, a Volkswagen Haszonjárművek igazgatótanácsának az értékesítés és a marketing területekért felelős tagja. “Tisztában vagyunk azzal, hogy az európai piacokat az év második felében is bizonytalanság jellemzi majd, ám bizonyosan meg tudunk felelni e kihívásnak.”

Forrás: Volkswagen Haszonjárművek
.

(Ezt a cikket 260 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .