Hírek Közút

AKA: Az M5 Autópálya több kilométeren megújult útburkolattal készen áll a nyári intenzív forgalomra

Az M5 autópályán a nyári időszakban jelentősen megnő a tranzitforgalom. Erre tekintettel az AKA Zrt. befejezte első félévi felújítási programjának utolsó ütemét, továbbá az illetékes hatóságokkal előzetes megbeszélések keretében felkészült a várható közlekedési helyzetek kezelésére.
Fozó: AKA Zrt.

Minden érintett fél szándéka, hogy elősegítse a járművek folyamatos haladását és a lehető leghamarabb megszüntessék a kialakult torlódásokat. Az M5 Autópálya változtatható jelzésképű tábláin keresztül kaphatnak értesítést a közlekedők az aktuális forgalmi helyzetről, esetleges torlódásokról. Amennyiben szükséges, már az M1 Autópálya változtatható jelzésképű táblái is figyelmeztetik az utazókat a röszkei határátkelőhelyen várható torlódásról. A helyi rendőrség és más hivatalos szervek folyamatosan felügyelik a forgalom alakulását és készen állnak arra, hogy szükség esetén azonnal beavatkozzanak. Az érintett hivatalos szervek készenlétben állnak, és amennyiben a forgalmi helyzet szükségessé teszi, más határátkelő irányába terelik az autópálya tranzitforgalmát.

Az autópálya üzemeltetője, az A-WAY ITE Zrt. változatlanul ellátja megszokott karbantartási és ellenőrzési feladatait.

Az AKA Zrt honlapján (www.aka.hu) található megújult tájékoztató térkép és a honlap mobileszközökre optimalizált weboldala is friss útinformációkkal segíti a közlekedőket.

A biztonságos és zavartalan közlekedés érdekében az autópályán utazóktól fokozott figyelemre számít az AKA Zrt. Kérjük, hogy figyeljék az útinformációkat, a rendőrség, az autópálya kezelők és az Útinform híreit!

Biztonságos utazást kívánunk!

AKA Zrt.

 

(Ezt a cikket 201 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .