Hírek Közút

Megjelent a miskolci tehermentesítő utak fejlesztését előkészítő tender

Megjelent a Miskolc belvárosának tehermentesítését célzó közúti fejlesztések előkészítésére kiírt, 276 millió forintos nyílt közbeszerzés a hétfői Közbeszerzési Értesítőben. A lapban eredményt hirdettek a kötött pályás közösségi közlekedési rendszerek megvalósíthatósági tanulmányára kiírt pályázaton is.

Miskolc – Forrás: Wikipédia

A borsodi nagyváros belső területeinek tehermentesítését célzó projektet egészében az uniós közlekedési operatív program finanszírozza. A megvalósíthatósági tanulmányt négy útszakaszra kell elkészíteni úgy, hogy azokat akár együtt, akár részenként is meg lehessen építeni.

A négy útszakasz a következő: a Varga-hegyen átvezető út, amelyet korszerűsíteni kell, az északi, továbbá a keleti tehermentesítő út kiépítése, majd a déli tehermentesítő út visszakötése az Andrássy úthoz.

Az elkészült tanulmánynak tartalmaznia kell a beruházás költségbecslését, a forgalmi vizsgálatokat és a forgalmi modellezést, továbbá a költséghaszon-vizsgálatokat is.

Az ajánlattevőnek be kell mutatnia referenciaként egy 100 ezer lakosúnál nagyobb városra és vonzáskörzetére kiterjedő forgalmi vizsgálatot és forgalmi modellezést. A referencia szerződéses ellenértékének meg kell haladnia a nettó 100 millió forintot.

Az ajánlattételi határidő augusztus 26. Az összességében legelőnyösebb ajánlat lesz a nyertes, úgy, hogy az értékelésnél az ár esik latba a legnagyobb súllyal.

A városi és elővárosi kötött pályás közösségi közlekedési rendszerek fejlesztésének megvalósíthatósági tanulmányára kiírt közbeszerzést a Miskolc Közlekedésfejlesztési Konzorcium nyerte nettó 654,3 millió forinttal. A becsült érték nettó 714 millió forint volt.

A nyertes konzorciumot a TRENECON COWI Tanácsadó és Tervező Kft. vezeti, a tagjai pedig: a Forrás Unió Kft, az ÚT-TESZT Mérnöki és Szolgáltató Kft, továbbá az UNITEF ’83 Műszaki Tervező és Fejlesztő Zrt.

Forrás: MTI  (ghg \ bcl \ ppd)
.

(Ezt a cikket 232 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .