Stratégiai megállapodás az ágazati jogszabályok előkészítésére

Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára és nyolc szakmai szervezet írt alá stratégiai partnerségi megállapodást csütörtökön Budapesten arról, hogy együttműködnek az ágazati jogszabályok előkészítésében.

Tombor Sándor, a Magyar Útügyi Társaság elnöke, Zarándy Pál, a Magyar Mérnöki Kamara elnökségi tagja, Fülöp Zsolt, a Logisztikai Egyeztető Fórum soros elnöke, Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára, Farkas Tamás, a Lakásszövetkezetek és Társasházak Országos Szövetségének elnöke, Dittel Gábor, a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestületének ügyvezető főtitkára, Krivács András, a Magyar Gasztronómiai Szövetség elnöke és Vereczkey Zoltán, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének elnöke (b-j), miután stratégiai partnerségi megállapodást írtak alá az ágazati jogszabályok előkészítésében folytatandó együttműködésről a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban 2013. július 11-én. MTI Fotó: Kovács Tamás
Tombor Sándor, a Magyar Útügyi Társaság elnöke, Zarándy Pál, a Magyar Mérnöki Kamara elnökségi tagja, Fülöp Zsolt, a Logisztikai Egyeztető Fórum soros elnöke, Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára, Farkas Tamás, a Lakásszövetkezetek és Társasházak Országos Szövetségének elnöke, Dittel Gábor, a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestületének ügyvezető főtitkára, Krivács András, a Magyar Gasztronómiai Szövetség elnöke és Vereczkey Zoltán, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének elnöke (b-j), miután stratégiai partnerségi megállapodást írtak alá az ágazati jogszabályok előkészítésében folytatandó együttműködésről a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban 2013. július 11-én.
MTI Fotó: Kovács Tamás

A minisztérium a jogszabály-tervezeteket legkésőbb a kormányzati szervekkel való egyeztetés megkezdésekor megküldi a stratégiai partnereknek.

Az államtitkár az aláíráskor elmondta, hogy több mint 30 jelentkező közül választották ki azt a nyolcat, amellyel első körben – másfél év előkészítés után – aláírták a megállapodást.

A megállapodást aláírta a Lakásszövetkezetek és Társasházak Országos Szövetsége, a Logisztikai Egyeztető Fórum, a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozók Ipartestülete, a Magyar Gasztronómiai Szövetség, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete, a Magyar Mérnöki Kamara és a Magyar Útügyi Társaság, a Megújuló Energia Platform elnöke, Glattfelder Béla – külföldi útja miatt – csak délután írja alá a megállapodást.

Fónagy János parlamenti államtitkár (b4) koccint Dittel Gáborral, a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestületének ügyvezető főtitkárával (j) a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban 2013. július 11-én, ahol stratégiai partnerségi megállapodást írt alá szakmai szervezetek képviselőivel az ágazati jogszabályok előkészítésében folytatandó együttműködésről. Mellettük Tombor Sándor, a Magyar Útügyi Társaság elnöke (b), Zarándy Pál, a Magyar Mérnöki Kamara elnökségi tagja (b2), Fülöp Zsolt, a Logisztikai Egyeztető Fórum soros elnöke (b3) és Farkas Tamás, a Lakásszövetkezetek és Társasházak Országos Szövetségének elnöke (j2). MTI Fotó: Kovács Tamás
Fónagy János parlamenti államtitkár (b4) koccint Dittel Gáborral, a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestületének ügyvezető főtitkárával (j) a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban 2013. július 11-én, ahol stratégiai partnerségi megállapodást írt alá szakmai szervezetek képviselőivel az ágazati jogszabályok előkészítésében folytatandó együttműködésről. Mellettük Tombor Sándor, a Magyar Útügyi Társaság elnöke (b), Zarándy Pál, a Magyar Mérnöki Kamara elnökségi tagja (b2), Fülöp Zsolt, a Logisztikai Egyeztető Fórum soros elnöke (b3) és Farkas Tamás, a Lakásszövetkezetek és Társasházak Országos Szövetségének elnöke (j2).
MTI Fotó: Kovács Tamás

Fónagy János elmondta: a kormányzat a közös célok kijelölése mellett hosszú távú eredményekre törekszik. Ez ellentétes a korábbi kormány gazdaságpolitikájával, amely az extra profitra hajtó befektetőket támogatta. A tiszta piaci rendszer lehet hogy jó Európának, de Magyarországnak a nemzeti érdekek mentén kell különbséget tennie a külföldi és a hazai befektetők között.

Az államtitkár kifejtette: a fejlesztési tárca azokkal a gazdasági szereplőkkel keresi az együttműködést, akik távlatosan terveznek. A kiszámítható, megalapozott és tartós fellendülés, az összefogás erejére támaszkodva érhető el. A mérnököktől a fuvarozókig mindenkinek a saját területén szükséges kialakítania a legalkalmasabb kereteket arra, hogy kifelé érdekeiket képviselve, befelé pedig szabályozó-kiegyenlítő funkciót ellátva, partnerré tudjanak válni a nemzeti érdekérvényesítés folyamatában.

Forrás: MTI  (ghg \ egr \ gte)
.

(Ezt a cikket 323 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?