Lehetőség és kormányzati fogadókészség is van arra, hogy az állam utakat vegyen át kezelésre Soprontól – mondta Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infrastruktúráért felelős államtitkára csütörtökön Sopronban az MTI-nek, miután a városvezetéssel egyeztetett.

Völner Pál – Fotó: kormany.hu

Ez a fertőrákosi és a Páneurópai Piknik emlékhelyhez vezető út lenne. A két szakasz ráadásul felújításra szorul, ennek költségei százmillió forintos nagyságrendet tesznek ki – tette hozzá.

A két út „jogilag beilleszthető az országos közúthálózatba”, mivel az egyik határátkelőhelyhez, a másik pedig egy kikötőhöz vezet – említette meg Völner Pál, aki szerint nyilvánvalóan állami feladat lesz a két szakasz felújítása.

Az államtitkár emlékeztetett arra: Fodor Tamás soproni polgármester (Fidesz) a júniusban Fertődön tartott kihelyezett kormányülésen már felvetette ezt a kérdést, ezt az igényt konkretizálták most.

Völner Pál hozzátette: a megbeszélésen szóba került a Fertő tavat megkerülő, már tervezés alatt lévő kerékpárút kérdése. Utalt arra, hogy az év végén záruló uniós fejlesztési ciklusban kerékpárút-projektekre fordítható pénteket már lekötötték, de a 2014 és 2020 közötti időszakban pár éven belül meg fogják építeni ezt.

Az államtitkár kitért arra is, hogy már folynak a tárgyalások a Sopront délről elkerülő út megvalósításáról, jelenleg az a cél, hogy lezáruljanak a nyomvonalról folyó egyeztetések.

Forrás: MTI  (bly \ guz \ gte)
.

(Ezt a cikket 221 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?