E-útdíj – Folyamatosan auditálja a flottakövető cégeket az ÁAK

A megtett úttal arányos útdíjrendszerrel kapcsolatban eddig 14 bevallási közreműködőt – GPS-alapon működő flottakövetőt – auditált az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt. – olvasható az elektronikus útdíjszedési rendszer (HU-GO) honlapján.

man-kamionok-m7-autopalyan-130623

Eddig 38 cég szerződött az ÁAK-val flottakövetésre. Közülük 14 társaság esett át a kétlépcsős auditáló eljáráson. További 24 cég nem auditált, így azok még nem szolgáltathatnak.

A szerződő cégek korábban is teherautóflották követésével foglalkoztak. A piaci részesedésük attól függ majd, hogy a korábbi fuvarozó partnereik mennyiben választják őket az e-útdíj rendszerben bevallási közreműködőnek, illetve hány új céget tudnak megszerezni. Az ÁAK információja szerint a hét közepén már meghaladta a tízezret azok száma, akik bevallási közreműködőkön keresztül fizették az útdíjat.

A Secret Control GPS Kft. – a szerződött bevallási közreműködők egyike – azt közölte az MTI-vel, hogy az útdíjköteles járművekkel rendelkező ügyfeleik 40 százaléka már fedélzeti egységgel – GPS-követő rendszerrel – számolja el az útdíját.

Forrás: MTI (ghg \ egr \ gkp)
.

(Ezt a cikket 385 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?