A Scania 360 darab városi buszt fog leszállítani a Prasarana Negara Berhad (Prasarana) nevű maláj állami vállalatnak. A buszok Kuntan városában, illetve a fővárosban, Kuala Lumpurban fognak dolgozni.

Illusztráció – Fotó: Scania

„A Scania buszok legfőbb ismérvei az üzemanyag-hatékonyság, a megbízhatóság, a biztonság és a kényelem. Minden egyes komponens tervezésénél és gyártásánál a jármű teljesítményének fokozása a fő szempont. Új motorválasztékunkkal a Scania buszok nagyobb nyomaték leadására képesek már alacsony fordulatszámon, miközben az üzemanyag-fogyasztásuk is kisebb. Az összes modell teljes egészében az ügyfél igényeire szabható az utaskapacitás, az ülések elrendezése és a felszereltségi szintek terén.” – mondta James Armstrong, a Scania Malajzia ügyvezető igazgatója.

A Scania városi buszát – a K 250 UB4x2 típust – alacsony padlós alvázzal specifikálták és számos biztonsági funkcióval látták el, mint például feljutási lehetőség a mozgássérült utasok számára. A kerekesszékeknek emelőrámpát szereltek fel minden járműre, valamint a busz belsejében két helyen alakítottak ki biztonsági övvel ellátott területet a székek biztonságos rögzítésére. A felépítmény alumíniumból készült, amely hozzájárul a jármű súlyának és így az üzemanyag-fogyasztásának csökkentéséhez, valamint megnöveli annak hasznos élettartamát.

Forrás: Scania
.

(Ezt a cikket 239 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?