Mintegy hat kilométeres kamionsor alakult ki a nagylaki közúti határátkelő romániai oldalán hétfő délután a magyarországi használatarányos útdíj bevezetése miatt – közölte a román Mediafax hírügynökség.

Egy kamionsofőrök viszonylati jegyet vásárol az e-útdíj megfizetésére Budapesten az Ócsai út egyik benzinkútjánál lévő terminálnál 2013. július 1-jén. Használatarányos útdíjat (e-útdíjat) kell fizetni a magyar gyorsforgalmi és főutakon a 3,5 tonnánál nehezebb teherautóknak július 1-jétől. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Illusztráció – Egy kamionsofőrök viszonylati jegyet vásárol az e-útdíj megfizetésére 2013. július 1-jén. Használatarányos útdíjat (e-útdíjat) kell fizetni a magyar gyorsforgalmi és főutakon a 3,5 tonnánál nehezebb teherautóknak július 1-jétől.
MTI Fotó: Máthé Zoltán

Az országúton veszteglő, magyarországi belépésre várakozó kamionok miatt a nagylaki (Nadlac) határátkelő felé vezető DN7 jelzésű úton egyetlen sávon, váltakozó irányban zajlik a közlekedés. A román közúti és határrendőrség járőröket mozgósított az Arad és a nagylaki határátkelő közötti útszakaszon.

Az Arad megyei határrendőrség sajtóközleménye szerint a magyar útdíjkifizetés szabályozásának változása miatt hétfőn megnőtt a 3,5 tonnánál nehezebb járművek várakozási ideje a román-magyar határátkelőhelyeken.

A román határrendőrség felkérte a magyar határrendészeti hatóságokat, hogy hozzák meg a szükséges intézkedéseket a kamionok várakozási idejének csökkentése, „a folyamatos és civilizált ellenőrzés” biztosítása érdekében – olvasható a Mediafax által idézett közleményben.

Forrás: MTI  (hbl \ kti \ bpt)
.

(Ezt a cikket 541 alkalommal tekintették meg.)

1 thought on “E-útdíj – Torlódás a román-magyar határon

Vélemény, hozzászólás?