A Scania leszállította az első, már az Euro 6-os károsanyag-kibocsátási normának megfelelő gázüzemű járművét. Az ügyfél, a Bring Logistics, a skandináv szállítmányozási piac egyik fontos szereplője, akinek törekvése, hogy a legújabb környezetvédelmi megoldásokat kínálja ügyfeleinek.

A világ első gázüzemű Euro 6-os tehergépkocsiját a Bring Figo nevű vállalat használja Svédországban fagyasztott termékek szállítására
A világ első gázüzemű Euro 6-os tehergépkocsiját a Bring Figo nevű vállalat használja Svédországban fagyasztott termékek szállítására
Arne Karlsson, a Bring Frigo Åkeri AB vállalat elnöke

„Fontos számunkra, hogy a legújabb környezetvédelmi technológiákkal dogozzunk együtt, így ügyfeleinknek is ezeket a megoldásokat nyújthassuk. Már most a jövőre életbe lépő Euro 6 normának megfelelő járműveket alkalmazunk.” – mondta Arne Karlsson, a Bring Frigo Åkeri AB vállalat elnöke. „A Scaniától vásárolt biogázzal üzemelő új elosztó tehergépkocsink kimagasló teljesítményű és mind a károsanyag-, mind a szén-dioxid kibocsátása nagyon alacsony.”

A Scania gázüzemű motorjainak teljesítménye megegyezik a normál dízelmotorok teljesítményével. Az Euro 6 normának megfelelő motorok 280 és 340 lóerős változatban érhetők el. Nyomatékuk eléri a kiemelkedően magas 1.350 és az 1.600 Nm-t, amely egyedülállóvá teszi őket az iparágban.

Forrás: Scania
.

(Ezt a cikket 367 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?