Hírek MAN Márkahírek Rendezvények Találkozók

TITÁNOK Harca – LÓERŐK Urai: MAN családi nap Etyeken

Május 25.-én az MAN egy kellemes családi élmény napra invitálta partnereit és a kamionok szerelmeseit.

img_6026

A rendezvényt megelőzően az MAN egy különleges eseményre invitálta a sajtó képviselőit a Novotel Budapest City Hotel melletti parkolóba, ahol felsorakozott az MAN termékpalettájának egy része és azon különleges járművek, amikkel csak az MAN rendelkezik Magyarországon. Ott voltak az új Euro 6-os TGX-ek, TGX EfficientLine járművek, egy MAN kukás autó, az OXXO MAN versenykamionja, az Opel Dakar Team MAN versenykamionja, egy veterán tűzoltóautó és az MKB Veszprém Neoplan busza, amely az MAN jótékonysági program keretében a fóti gyermekvárosból szállította a meghívott gyermekeket a rendezvényre.

img_5801

Budapest ilyent még nem látott! Az MAN konvoja a városon végighaladva küldte harcba a Titánokat: Kiss Norbi az OXXO F1-es versenykamionjával és Darázsi Zsolt a dakaros versenykamionnal. Cél az etyeki Korda Filmpark, ahol 13:00 órakor kezdetét vette a lóerők versenye! És hogy még izgalmasabb legyen a csata, olyan navigátorok segítették a pilótákat, mint Ganxsta Zolee és Big Daddy!

img_5817

A nagyközönség Etyeken láthatta először a megújult Euro 6-os motorját, illetve a vele  felszerelt új MAN TG sorozatát. A rendezvényen megjelentek a Schmitz Cargobull, a Fliegl és a Krone pótkocsigyártók termékei is.

img_5835

Az MAN “széria” katonai szállítójárműve mellett látható volt egy igazi világsztár jármű és annak sofőrje is! A  Die Hard 5 – Drágább, mint az életed című filmben szerepelt az a különleges katonai csapatszállító jármű amelyet a filmbeli szerepében az orosz maffia sofőrjeként Ganxsta Zolee vezetett.

img_6131

img_5992
Gangxsta Zolee

A jármű mellett Ganxsta Zolee nagyon közvetlenül mesélte az érdeklődőknek a forgatási élményeit. Kérdésünkre elmondta, hogy ennek a speciális járműnek a vezetéséhez külön órákat kellett venni, valamint a váltó kezelésével és a kormány  forgatásával is keményen meg kellett küzdeni. Bár a rázósabb akciókban kaszkadőrök ültek a volánnál, de néhány jelenetben valóban Ő vezetett. Azt is megtudtuk, hogy a film készítői összesen 4 db. egyforma járművet rendeltek, amelyekből egyet a szerep szerint össze is törtek.

Ganxsta Zolee mellett a családi nap legnagyobb sztárjai természetesen a versenykamionok és azok pilótái voltak. Nekünk az OXXO Energy Truck Race Team pilótáival volt lehetőségünk néhány szót váltani, akik kamion pályaversenyzés legmagasabb kategóriájának számító Európa Bajnokságban vesznek részt.

img_5797
Jobbágy Ákos csapatfőnök, Major Benedek és Kiss Norbert

Kiss Norbit és Major Benedeket arról faggattuk, hogy mit szólnak ahhoz az új szabályhoz, amely szerint ha a verseny alatt bármi lóg, kiáll vagy lobog az autón, ki kell állni, és vagy le kell szedni, vagy meg kell javítani. Ezt a kérdést azért tartjuk fontosnak, mert ez már az első versenyhétvégén is okozott előnyt és hátrányt is a pilótáknak, így az új szabály komolyan befolyásolhatja akár a bajnokság végső kimenetelét is. Norbi és Beni egyértelműen azt válaszolták, hogy ez a versenyzők biztonságát óvó szabály, hiszen egy leszakadt nagyméretű fém alkatrész komoly veszélyhelyzetet tud okozni 150-160km/h-ás sebességnél. Ilyen nagyméretű alkatrészek más pályaverseny járműveken nem léteznek.

img_6044

A családi napon a szerencsésebbek beülhettek Norbi és Beni mellé, akik ízelítőt kaphattak Lóerők Urainak teljesítményéből. A délután folyamán egy kis záporeső áztatta az etyeki New York utca aszfaltját amely kapcsán Norbi elmondta, hogy a kamion versenyen nincs eső gumi, és egy versenyhétvégén csupán egy szett abroncsot használhatnak el. Ezt a garnitúra gumit variálhatják az első és hátsó tengelyek között.

img_6119

Végezetül a távolabbi terveikről kérdeztük a versenyzőket. Azt, hogy jövőre mi lesz, arról még korai beszélni. Norbi az idén szeretne az összetett első 3 helyének valamelyikén végezni, de célként a bajnokság megnyerésére is lát lehetőséget. Beni az idén szeretne minél többet tanulni, és az első nyolcban végezni. (Ma már tudjuk, hogy Beni a 3. versenyhétvégén Nogaroban futamgyőzelmet tudott szerezni, amelyhez szívből gratulálunk! A tanulás gyorsan ment, a türelem pedig meghozza gyümölcsét!) Kiss Norbi hozzátette, hogy az egyéni eredményeken túl a legfontosabb, hogy a Jobbágy Ákos által vezetett OXXO Racing csapatot bajnoki címhez juttassák.

img_20130525_122859

Az MAN családi rendezvényén kicsik és nagyok egyaránt megtalálhatták a számukra érdekes programot: volt kamionhúzó verseny, ugrálóvár, arcfestés, közlekedési pálya, játékok, szimulátor, ügyességi versenyek, utcai kosárlabda, motoros bemutató és végül koncert a színpadon.

img_6137

Egyszóval az MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft. igazán színvonalas partnertalálkozót szervezett. A jó hangulatról az alábbi galériában látható több száz kép is tanúskodik:


Karsai Attila – hungarokamion.hu
.

(Ezt a cikket 3942 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .