Meghalt a kamionsofőr, akinek járművére ráomlott egy gabonatároló Szabadegyházán

Meghalt annak a kamionnak a sofőrje, amelyre ráomlott egy 30 méter magas gabonatároló kedd este Szabadegyházán – közölte a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szerdán az MTI-vel. Az illetékes hatóságok mellett az érintett cég is vizsgálja az eset körülményeit.

gyaszSzabó-Bisztricz Anett katasztrófavédelmi szóvivő elmondta, hogy a beton siló rádőlt egy üzemcsarnokra, amelyben a kamion várakozott. A gabonatárolóban 300 tonna kukoricaőrlemény volt. A sofőr a vezetőfülkébe szorult, őt szerda hajnalra sikerült kiszabadítani a roncsból, de életét már nem tudták megmenteni.

A négyes, kiemelt fokozatú esethez több mint 30 hivatásos tűzoltó vonult ki Székesfehérvárról, Dunaújvárosból és Sárbogárdról. A műszaki mentés szerdán is folytatódott, amelyet egy daru és egy emelőkosaras gépjármű is segített.

A szóvivő hozzátette: a siló egy alsó küszöbértékű veszélyes üzemben állt. Az építmény leomlása veszélyes üzemegységet vagy veszélyes anyagot nem érintett. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Az esetet hatósági eljárás keretében vizsgálja a katasztrófavédelem. Ebbe bevonják a rendőrség mellett a munkavédelmi hatóságot és az iparbiztonsági szakterület szakembereit is.

Az érintett cég, a Hungrana Kft. szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében megerősítette, hogy tragikus baleset történt kedden szabadegyházi gyárukban. Azt írta, egyelőre tisztázatlan körülmények között dőlt rá egy kamionra egy harmincméteres takarmánysiló, a szerencsétlenségben egy ember életét vesztette. A cég és az illetékes hatóságok haladéktalanul megkezdték az eset körülményeinek és okainak kivizsgálását.

Forrás: MTI  (bszt \ bám \ bdó)
.

(Ezt a cikket 599 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?

Figyelem! Falkavaró tartalom!

Az oldalon felkavaró és megrázó tartalmak jelenhetnek meg! Az erre érzékenyeknek és kiskorúaknak az oldal megtekintése nem ajánlott!