Csúszik az e-útdíj regisztráció

Bár az e-útdíjról szóló rendelet szerint a fuvarozók június 20-tól regisztrálhatják járműveiket az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) rendszerében, a kezelő honlapján a kezdés dátumát átírták június 24-re – írta az utdijhirek.hu szakportál szerdán.

Az e-útdíj technikai elemeinek első kapuját építik a 49-es úton, a magyar-román határtól néhány kilométerre Csenger közelében 2013. június 10-én. MTI Fotó: Balázs Attila
Az e-útdíj technikai elemeinek első kapuját építik a 49-es úton, a magyar-román határtól néhány kilométerre Csenger közelében 2013. június 10-én.
MTI Fotó: Balázs Attila

Kibédi Varga Lajos, az ÁAK e-útdíjszóvivője az MTI kérdésére közölte: az információs technológiai rendszer végső tesztelése és validálása miatt tolódik a regisztráció kezdete. „A tesztelés befejezését követően azonnal indul a regisztráció” – tette hozzá.

Az MTI kérdésére, hogy ez veszélyezteti-e az e-útdíjrendszer július elsejei indulását, a szóvivő nemmel válaszolt. „A rendszer indulását az esetlegesen kitolódó regisztráció nem veszélyezteti” – jelentette ki Kibédi Varga Lajos.

Forrás: MTI  (gkj \ gpp \ gry)
.

(Ezt a cikket 368 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?