Pénzügyi intézkedések – A fuvarozók kedvezően fogadták az állami garanciát

A fuvarozói érdekképviseletek kedvezően fogadták, hogy az állam garanciát biztosít az elektronikus útdíj fizetésével összefüggő kedvezményes forgóeszközhitel mellé.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter (b2), valamint a magyar árufuvarozó szervezetek képviselői, Wáberer Gyögy, a Waberer's International Zrt. elnök-vezérigazgatója, a Nemzeti Összefogás Fuvarozói Fórum elnöke (j3), Vereczkey Zoltán, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének vezetője (j2) és Dittel Gábor, a Magánfuvarozók Nemzetközi Ipartestületének (NIT Hungary) főtitkára (j) megállapodást ír alá az e-útdíj kompenzációjáról, a Nemzetgazdasági Minisztériumban 2013. június 3-án. Mellettük Szatmári Kristóf, a gazdasági minisztérium államtitkára (b) és Rákosi Balázs kabinetfőnök (b3). MTI Fotó: Beliczay László
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter (b2), valamint a magyar árufuvarozó szervezetek képviselői, Wáberer Gyögy, a Waberer’s International Zrt. elnök-vezérigazgatója, a Nemzeti Összefogás Fuvarozói Fórum elnöke (j3), Vereczkey Zoltán, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének vezetője (j2) és Dittel Gábor, a Magánfuvarozók Nemzetközi Ipartestületének (NIT Hungary) főtitkára (j) megállapodást ír alá az e-útdíj kompenzációjáról, a Nemzetgazdasági Minisztériumban 2013. június 3-án. Mellettük Szatmári Kristóf, a gazdasági minisztérium államtitkára (b) és Rákosi Balázs kabinetfőnök (b3). MTI Fotó: Beliczay László

Vereczkey Zoltán, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) elnöke óriási eredménynek nevezte, hogy a kormány elfogadta az érdekképviseletek javaslatát, a gazdaság szereplői ugyanis, különösen a fuvarozók, nem rendelkeznek az útdíj megfizetését lehetővé tevő forgóeszközzel.

Az MKFE elnöke hangsúlyozta, hogy a 2008-ban kezdődött válság óta a külföldi tulajdonú bankok forgóeszköz-finanaszírozása Magyarországon jelentősen visszaesett. Az állami garanciával felvehető kedvezményes forgóeszközhitel reális helyzetértékelésből eredő, nagyvonalú lépés, amely egyszerre szolgálja a vállalkozások és a kormány elektronikus útdíjjal kapcsolatos terveinek megvalósulását – fejtette ki Vereczkey Zoltán.

Dittel Gábor, a Magánfuvarozók Nemzetközi Ipartestülete (NIT Hungary) ügyvezető főtitkára emlékeztetett arra, hogy a kormánnyal kötött megállapodás egyik pontja a kedvezményes forgóeszközhitel lehetőségének biztosítása, amely főleg a kis- és középvállalkozásoknak segítség.

A 8 milliárd forintot érintő állami garanciavállalásnak örülnek, de annak még jobban örülnének, ha ismertek lennének a forgóeszköz-hitelezési lehetőség részletei 13 nappal az elektronikus útdíjrendszer indulása előtt – tette hozzá a Dittel Gábor.

Forrás: MTI  (gpe \ gtr \ gry)
.

(Ezt a cikket 239 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?