Ajánlatok Alkatrészgyártók hírei Hírek

Bridgestone: világvezető a bánya-és földmunkagép abroncsok terén

A Bridgestone több mint hetven éve tervez és gyárt bánya-és földmunkagép abroncsokat. Ez idő alatt a cég piacvezető pozíciót szerzett, és mára a terep felhasználású termékek és szolgáltatások teljes választékát kínálja a bányászat, az építőipar és az országúti szervizelés terén világszerte.

A Bridgestone a 2013-as Bauma vásáron

A Bridgestone OTR részlege 1989 óta a személyautó- és teher-busz részlegtől független, önálló egységként működik. Így a Bridgestone a többi gyártónál több figyelmet tud fordítani az OTR ágazatra és a speciális igényekhez mérten tudja fejleszti termékeit, világszerte kielégítve a minőségi abroncsok iránti vevői igényeket.

Ágazatvezető technológiák

A korszerű szoftvereknek köszönhetően a Bridgestone ma már új módon, az abroncs viselkedésének különböző helyzetekben történő szimulálásával fejleszti abroncsait, és így rendkívül tartós abroncsokat tud gyártani. Ez a módszer megkönnyíti az abroncsfejlesztés folyamatát és lerövidíti a fejlesztésre fordított időt.

Ugyanakkor a Bridgestone továbbra is gyűjti az ismereteket molekuláris szinten az abroncsokról, hogy optimalizálja a keverési arányt és a reakciót a karbon, szilika és a gumi között. Ez a szakértelem nemcsak környezetbarát abroncsok fejlesztését teszi lehetővé – jelesül a személyautókhoz és kereskedelmi gépjárművekhez való Bridgestone Ecopia abroncsokét, melyek alacsonyabb gördülési ellenállásuknak köszönhetően csökkentik az üzemanyag-fogyasztást a teljesítmény feláldozása nélkül –, de sikerült meghosszabbítani a terep felhasználású abroncsok élettartamát is. A legújabb technológiák segítségével és a keverékek optimalizálásával a Bridgestone különböző abroncsspecifikációkat fejleszt az egyedi tonna-kilométer/óra igényekhez.

A cég továbbra is jelentős tőkét fektet az OTR abroncskutatás-fejlesztésébe a termékek minőségének és teljesítményének fokozása érdekében. A Bridgestone gyárakban például olyan korszerű technológiákat alkalmaznak, mint a röntgenes és szuperszonikus vizsgálat a minőség biztosítása érdekében.

A Bridgestone növeli a nagyobb OTR bányagép-abroncsok gyártását

A Bridgestone OTR abroncsokat a Shimonoseki, Hofu és Kitakyushu gyárban gyártják Japánban. A – különösen Ázsiában az elmúlt években – megnövekedett lobális ipari termelés hatására fokozódott az igény a bányászott és fejtett ásványok iránt és ezzel párhuzamosan a bányagépek iránt. Egyre több extranagy nehézteherautót használnak. A 2009-ben nyílt Kitakyushut a nagy és ultranagy OTR abroncsok iránti megnövekedett igények kielégítésére hozták létre, melyet Shimonoseki, a világ legnagyobb OTR abroncsgyára már nem tudott ellátni.

Hasonlóképpen, az építés alatt álló, új Aiken County (Dél-Karolina, USA) gyár is a nagy és ultranagy OTR abroncsok iránti megnövekedett kereslet kielégítését szolgálja majd a bányászatban az amerikai kontinensen. A jövőben a Bridgestone kiépít majd egy olyan termelési rendszert, mely folyamatosan és gyorsan tud reagálni a piaci kereslet változásaira, hogy időben elláthassa a vevőket minőségi termékekkel.

Forrás: Bridgestone
.

(Ezt a cikket 242 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve!!!

Azt észleltük, hogy bővítményeket használ a hirdetések blokkolására. Kérjük, támogasson bennünket a hirdetésblokkolók letiltásával.