Útdíj – Átcsoportosítás az elektronikus útdíj kiépítésére szánt összegből

Az idei költségvetésben 42 milliárd forint szerepel az útdíjrendszer kiépítésére, ebből 2 milliárd 137,6 millió forint átcsoportosítását rendelte el a kormány – az erről szóló határozat a pénteki Magyar Közlönyben jelent meg.

ORFK felvétele: H.Szabó Sándor
Az elektronikus útdíj kiépítésére szánt összegből 2 milliárd 37,6 millió forintot kap beruházásra a rendőrség. – ORFK felvétele: H.Szabó Sándor

Az átcsoportosításból 2 milliárd 37,6 millió forintot kap beruházásra a rendőrség. A további 100 millió forint pedig a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalát illeti, szintén beruházásokra.

Egy korábbi határozatában a kormány kifejtette azt, hogy az e-útdíj rendszert az idei költségvetésben szereplő 42 milliárd forintból kell kiépíteni. Amennyiben a működtetés, illetve a díjellenőrzés költsége nem férne bele a keretbe, akkor a költségvetés módosításával, illetve előirányzat átcsoportosítással kell megteremteni a szükséges forrást.

Ugyanez a határozat mondta ki azt, hogy a díjelellenőrzéshez szükséges eszközöket az ÁAK továbbadja a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nek, amely pedig az Országos Rendőr-főkapitányság vagyonkezelésébe adja.

Forrás: MTI  (ghg \ guz \ kho)
.

(Ezt a cikket 312 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?