Hírek Közlekedéssel kapcsolatos hírek Közút

Árvíz – Díjmentes a teherforgalom az M1 Zsámbék-Komárom szakaszán

Az árvíz miatt díjmentesen használhatják az M1 autópálya zsámbéki és komáromi csomópont közötti szakaszát a 3,5 tonnánál nehezebb teherautók 2013. június 6-án 19 órától – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) csütörtökön.

m1-zsambek-kozeleben-130518
Az M1 autópályán Zsámbék közelében

A közlemény szerint az átmeneti intézkedést egyebek mellett az 1. számú főút párhuzamos szakaszainak teljes lezárása tette szükségessé.
Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. a Komárom-Esztergom Megyei Védelmi Bizottság kezdeményezésére döntött a díjmentes használatról.

A közútkezelő korábbi, hasonló intézkedése továbbra is érvényben van a sztráda Komárom-Győr szakaszán. Így az M1 egyes járműkategóriák számára összesen mintegy 81 kilométeren vehető igénybe ingyenes terelőútként. Az úthasználati jogosultsággal nem rendelkező járművek az autópályát az első kihajtási lehetőségig használhatják díjmentesen.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium folyamatosan figyelemmel kíséri az árvízi helyzet alakulását. A tárca a közlekedési társaságoktól elvárja, hogy a védekezést és az ország működését hathatós intézkedésekkel segítsék.

A közleményben felhívják a figyelmet arra, hogy a közútkezelőknek, vasúttársaságoknak és autóbuszos szolgáltatóknak gondoskodniuk kell a nem veszélyeztetett országrészek zavartalan ellátásáról is. A közlekedésért felelős tárca és a felügyelete alatt működő vállalatok a következő napokban elsősorban a bajba jutottak érdekében mozgósítják erőforrásaikat.

Forrás: MTI  (bkdi \ gkv \ hgp)
.

(Ezt a cikket 367 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .