A Scania személyszállítási támogatást nyújtott a Svédország és Finnország által közösen megrendezett 2013-as jégkorong-világbajnoksághoz. A résztvevő csapatok a meccsek és az edzések helyszínére kényelmes Scania buszokkal utaztak.   

Svédországban a Scania biztosított egy nyolc darabból álló, különleges külsővel ellátott Scania Touring buszflottát a szervezőknek. A buszokat öt független üzemeltető működtette a verseny alatt.

Thomas Öndemar felügyelte a buszok mozgatását és a csapatok svédországi szállítását. „A feladataink közé tartozott, hogy a csapatok reptér, szálloda és meccsek helyszíne közötti mozgatását megoldjuk.” – mondta Öndemar úr. „Ugyanakkor az éttermi vacsorákra, városnéző túrákra és hajóutakra vonatkozó kéréseknek is eleget kellett tennünk.

Folyamatos szolgáltatás

Az üzemeltetőknek a világbajnokság ideje alatt a nap 24 órájában biztosítaniuk kellett a járműveket és az azokat működtető személyzetet. Minden csapat saját busszal és hozzá tartozó üzemeltetővel rendelkezett. A verseny támogatóit és a szervezőket szintén ezek a buszok szállították.

A Svéd Jégkorongszövetség ideiglenes irodát alakított ki a Globen Aréna, azaz a versenynek otthont adó sportcsarnok közelében, amely egyúttal a világbajnokság logisztikai központjává is vált. Az irodai személyzet folyamatos kapcsolatban állt a csapatok menedzsereivel és minden információt, kérést, változást továbbítottak a különböző területek diszpécsereinek.

A tervezés elengedhetetlen a sikerhez

„Az útvonalterveket, valamint a programban bekövetkezett módosításokat az irodától kaptuk meg.” – mondta Öndemar úr. „A 2012-es világbajnokság alatt már megtapasztaltuk, hogy az eredeti tervekhez képest sok változás lehet.”

Idén a buszok számára külön parkolóhelyet tartottak fent a sportcsarnok közelében.

„A jó tervezés és az előre gondolkodás elengedhetetlen volt.” – tette hozzá Öndemar úr. „A stockholmi közlekedés kiszámíthatatlan, az egyik nap nagyon könnyen végig lehet menni a városon, a másik nap az egész be van dugulva. Ugyanakkor az általunk eltervezett és használt átfutási idők nagyon jól működtek.”

Bevetésen a Scania Touringok

A verseny ideje alatt Scania Touring buszokat használtak, ami a Scania kínai felépítménygyártó partnerével, a Higer-rel együttműködésben készülő turistabusz.

Rutger Hörndahl, a Scania-Bilar márkakereskedés buszértékesítési vezetője szerint a busz legjellemzőbb tulajdonsága, hogy a vételárért magas felszereltségi szintet kap az üzemeltető. „Már a busz alapverziója is nagyon jól felszerelt, ami egyben azt is jelenti, hogy versenyképes a termékünk.” – mondta Hörndahl úr.

A buszok bemutatása

Végül is miért bocsátotta a csapatok rendelkezésére a Scania ezeket a buszokat a világbajnokság ideje alatt?

„Ez az egyik lehetséges módja annak, hogy termékeinket munka közben bemutathassuk.” – magyarázta Hörndahl úr. „A világbajnokság ideje alatt a buszok láthatóak voltak a városban, TV-ben és a média egyéb csatornáiban is.”

A Scania a svéd nemzeti jégkorong-válogatott számára rendszeresen biztosít Scania Irizar PB típusú buszt a Svédországon belüli szállítási feladatok megoldására.

Forrás: Scania
.

(Ezt a cikket 232 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?