Belpolitika-önkormányzatok Magyar Közút: nem halogatják a gyulai elkerülő út felújítását

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. sosem halogatta a 44-es főút Gyulát elkerülő szakaszának teljes körű rekonstrukcióját, a társaság ugyanúgy érdekelt az útszakasz felújításában, mint az úthasználók és a környéken élők – közölte a cég szerdán az MTI-vel.

A társaság arra reagált, hogy Görgényi Ernő (Fidesz), Gyula polgármestere szerda délutáni rendkívüli sajtótájékoztatóján azt mondta: évek óta felújításra vár a 44-es számú főút Gyula várost elkerülő szakasza. Különösen balesetveszélyes a kétegyházai és a szabadkai útlehajtók közötti rész, ahol egyre több kamionos baleset történik úthibák miatt.

„Ma reggel két kamion ütközött össze frontálisan, április 13-án egy kamion árokba csúszott, május 22-én szintén kamion borult árokba. Ha a mai baleset egyik résztvevője személygépkocsi lett volna, akkor ma egy család gyászolna” – figyelmeztetett a polgármester, aki a város nevében arra kérte a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-t, hogy ne várja meg az újabb tragédiákat, azonnal újítsa fel a kritikus szakaszt.

A Magyar Közút közleményében kifejti: „a teljes körű felújításokra szánt források felett nem társaságunk rendelkezik, cégünk csak útüzemeltetési és fenntartási feladatokra – kátyúzási, kisebb lokális javítási munkákra – kap előre meghatározott összeget”.

A társaság a Békés megyei utakon is folyamatosan végzi – a rendelkezésére álló lehetőségek szerint – a kátyúzást, ahogy tették azt szerdán is a 44-es főút Gyulát elkerülő szakaszán. A Magyar Közút is „elhivatott az útszakasz teljes felújítása mellett, így mindent megteszünk annak érdekében, hogy az alap karbantartási munkákon túlmutató beavatkozásokat is elvégezhessünk ezen a főúton” – fejeződik be a közlemény.

Forrás: MTI  (brg \ bki \ gpp \ ksy \ ghg \ gkp)
.

(Ezt a cikket 286 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?