Gazdaság Hírek Közút Útdíj

E-útdíj – NFM: nettó 17 és 85 forint között lesz az útdíj kilométerenként

A 3,5 tonna össztömeg feletti tehergépjárműveknek kilométerenként 17 és 85 forint közötti összeget kell fizetniük július elsejétől használatarányos útdíjként – erősítette meg Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) államtitkára szombaton Budapesten a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének (MKFE) fórumán.

ORFK Légi felvétele: H.Szabó Sándor
ORFK Légi felvétele: H.Szabó Sándor

Völner Pál jelezte, hogy a tengelyszám, az útvonal típusa (fő- vagy gyorsforgalmi út), valamint a motorok környezetvédelmi besorolása alapján differenciálják majd a fizetendő díjat.

A fórumon Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára elmondta: a kormány jelenleg négy intézkedést vizsgál, amellyel kompenzálná a fuvarozókat. Az európai uniós minimumra csökkentenék a légrugós járművek adóját, vizsgálják a vagyonszerzési illeték csökkentését is. A tervek között szerepel az is, hogy az iparűzési adóból leírható lenne az e-útdíj egy része, ezenkívül pedig egy államilag támogatott hitelkonstrukcióval is segítenék a fuvarozókat.

Forrás: MTI  (gkj \ bki \ hgp)
.

(Ezt a cikket 645 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .