A Scania 63 buszt szállít újonnan induló német távolsági járatokhoz

Németországban hamarosan megkezdi működését a Német Posta és a legnagyobb német autósklub, az ADAC által közösen létrehozott távolsági járatokat üzemeltető vállalkozás, az ADAC Postbus. A frissen létrehozott cég a Scaniát választotta járműbeszállító- és szervizpartnerévé.

 

A tervek szerint 2014 tavaszára az ADAC Postbus Németország 30 nagyvárosa között elindított járatain 63 Scania buszt fog üzemeltetni. Az új távolsági szolgáltatást folyamatosan fejleszteni, bővíteni szeretnék és országos szintű hálózattá alakítani.

„A Scania egyedülálló moduláris rendszere lehetővé teszi számunkra, hogy a járművek számos verzióját készíthessük el, illetve megfelelő rugalmasságot is ad, így mindig az ügyfelek pontos igényeire specifikálhatjuk azokat.” – mondta Frank Koschatzky, a Scania Németország és Ausztria értékesítési igazgatója. „Ezen kívül a Scaniától már megszokott kis üzemanyag-fogyasztás, kimagasló hatékonyság és megbízhatóság mellé teljeskörű szolgáltatáskínálatunkat is biztosítjuk.”

A német távolsági buszpiac szabályozását idén módosították, így a buszjáratokat üzemeltető vállalkozások felvehetik a versenyt a vasúttal.  Az ADAC Postbus az egyik első jelentős új szereplő, ami a megváltozott előírásoknak köszönhetően a piacra lép. A változások nyomán megnyílik a távolsági buszok piaca, amely 2012-ben több, mint 1.000 járművet jelentett. Összességében a tavalyi év folyamán közel 4.300 buszt helyeztek forgalomba Németországban.

Forrás: Scania
.

 

(Ezt a cikket 261 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?