TimoCom: Egy rövid interjú Marcel Frings-szel az új TC eMap® szolgáltatásról

A TimoCom Soft- und Hardware GmbH a müncheni „transport logistic” elnevezésű szakkiállításon mutatja be az új TC eMap® szolgáltatást nyomkövető funkcióval kiegészítve. Marcel Frings-szel, a TimoCom vezető képviselőjével beszélgettünk az új termékről.

Kérdező: Frings Úr, június elején dobják piacra az új TC eMap® szolgáltatást beépített nyomkövető funkcióval. Mi a különlegessége a terméknek?

Marcel Frings: Nem csak egy hanem több különlegessége is van. A nyomkövető funkció önmagában is különlegesség már. Mi vagyunk az egyetlen olyan szolgáltató a fuvarbörzék között, akik ilyen terméket kínálnak. Az új Tracking szolgáltatásnak az egyik nagy előnye az, hogy a TC Truck&Cargo® fuvar és raktérbörzéből közvetlenül elérhető a TC eMap® szolgáltatás és benne az új nyomkövető funkció is, így nem kell elhagyniuk a megszokott TimoCom platformot. Az egyik legfontosabb tulajdonsága a programnak, hogy egy kattintással akár több különböző telematikus rendszert is elérhetünk. Az összes nagyobb és ismertebb telematikus szolgáltatóval együtt dolgozunk. Egy ilyen, gyártótól független nyomkövető megoldás még soha nem létezett a fuvarbörzéken.
.

Kérdező: Kihez szól az ajánlat? A speditőrökhöz vagy a fuvarozókhoz?

Frings: Mint a börzénk is, így az új TC eMap® szolgáltatásunk is minden olyan vállalkozásnak szól, akik részt vesznek a szállítmányozás körforgásában. A szállítmányozók mindenek előtt rengeteg időt takaríthanak meg a nyomkövető rendszerrel TC eMap® – on. Mindenki tudja, hogy megy ez manapság: a munkát adó felhívja a szállítmányozót, hogy hol van éppen az autója a rakománnyal. A szállítmányozó ezután megadja az autó tartózkodási helyét. Ez a jövőben hatékonyabban történik majd. A szállítónak csak egyszerűen jóvá kell hagynia a meghatározott jármű követését a programon keresztül. Így az unalmas és időigényes telefonbeszélgetések helyett egy kattintással tudni fogjuk, hogy az áru éppen hol tartózkodik és pont akkor, amikor erre az információra szükségünk van. Végül pedig, a nyomonkövetés a TC eMap® – on keresztül egyszerű és átlátható. A speditőr vagy a diszponens egy képernyőképen látja az összes telematikus rendszert, a különböző platformok közti váltogatás nélkül.
.

Kérdező: A fuvarozók mit profitálhatnak ebből?

Frings: A fuvarozó számára egyértelműen versenyelőny, ha a járműve követhető az utakon. Minden ügyfelünk a járműbevitelnél megadhatja, hogy rendelkezik-e a járműve telematikus rendszerrel, azaz nyomon követhető-e. A szállítmányozási szektorban a biztonság a legfontosabbl: ha két fuvarozó között kéne választanom és az egyiknek van telematik rendszere, a másiknak nincs; megbízóként egyértelműen a nyomon követhető jármű tulajdonosának adom a fuvarmegbízást. Az a tény, hogy percről-percre élesben követhető a feladatot teljesítő jármű, az mindenféleképpen egy bizalmi előnyt eredményezhet – és ez az, amit szolgáltatóként megmutathatok a megbízónak a TC eMap® – on keresztül.

Forrás: TimoCom.

 

(Ezt a cikket 268 alkalommal tekintették meg.)