Busz hírek Hírek

RTL Klub/TV2: elítélték a budapesti új Mercedes busz rongálóját

Gyorsított eljárásban egy év – két évre felfüggesztett – börtönre ítélte a bíróság azt a várpalotai férfit, aki csütörtökön betörte az egyik, pár napja Budapesten forgalomba állított új Mercedes Citaro autóbusz oldalablakát a buszon lévő ablaktörő kalapáccsal – hangzott el az RTL Klub és a TV2 péntek esti híradójában.

A május első napjaiban forgalomba állt egyik új Mercedes Citaro busz betört oldalablaka a VT-Transman Kft. budapesti telephelyén 2013. május 9-én. A 105-ös busz vonalán közlekedő Citaro ablakát a vészhelyzetben használandó ablaktörő kalapáccsal törte be egy hétfős társaság. MTI Fotó: Marjai János
A május első napjaiban forgalomba állt egyik új Mercedes Citaro busz betört oldalablaka a VT-Transman Kft. budapesti telephelyén 2013. május 9-én. A 105-ös busz vonalán közlekedő Citaro ablakát a vészhelyzetben használandó ablaktörő kalapáccsal törte be egy hétfős társaság.
MTI Fotó: Marjai János

A 24 éves rongáló a híradók beszámolói szerint azt mondta a bíróságon, hogy megbánta, amit tett, de nem emlékszik mindenre, mert részeg volt. Az RTL Klub úgy tudja, korábban szintén rongálás miatt pénzbüntetésre, közmunkára ítélték a férfit.

A május első napjaiban forgalomba állított új, Mercedes Citaro típusú busz fedélzeti kamerája rögzítette az esetet. Miután a buszsofőr észlelte, hogy betörték az ablakot, az Erzsébet téren nem nyitotta ki az ajtókat, hanem riasztotta a rendőröket, akik előállították a tettest.

A Budapesti Közlekedési Központ csütörtöki közleménye szerint a buszban negyedmillió forintnyi kár keletkezett.

Forrás: MTI  (btiv \ bám \ blz)
.

(Ezt a cikket 371 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .