Busz hírek Hírek Mercedes-Benz Szervezetek hírei

Megrongálták az egyik új Mercedes Citaro buszt Budapesten

Megrongálta egy hétfős társaság az egyik, május első napjaiban forgalomba állt új Mercedes Citaro buszt Budapesten szerda este, a kár negyedmillió forint – közölte a Budapesti Közlekedési Központ csütörtökön az MTI-vel.

MTI Fotó: Krizsán Csaba
Illusztráció – MTI Fotó: Krizsán Csaba

A 105-ös busz vonalán közlekedő Citaro egyik oldalablakát a rongálók a vészhelyzetben használandó ablaktörő kalapáccsal törték be. Az esetet rögzítette a buszon lévő kamerarendszer, a busz vezetője riasztást adott le a központi ügyeletre, a rendőrök pár perc múlva a helyszínre értek, addig a sofőr visszatartotta a rongálókat.

A BKK közleményében hangsúlyozta: megdöbbentőnek tartják az ilyen és ehhez hasonló rongálásokat bármilyen járművön, de különösen felháborító, hogy egy pár napja forgalomba állt buszban okoztak kárt. A BKK minden törvény adta lehetőséggel küzd és küzdeni fog az ilyen és hasonló felesleges károkozások megelőzése és elkerülése érdekében – írták.

Minden Budapesten újonnan üzembe helyezett tömegközlekedési eszközt járműfedélzeti kamerával szerelnek fel a jövőben, így az új metrószerelvényeket, az MAN trolibuszokat, és folyamatban van már a Combino villamosok bekamerázása is.

Forrás: MTI  (btiv \ bcl \ bhi)
.

(Ezt a cikket 310 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .