Gazdaság Hírek Közút Útdíj

E-útdíj – Az ÁAK rendelkezik az útdíjrendszer vagyonelemei feletti tulajdonjogokkal

A használatarányos e-útdíj mérőkészülék pillanatnyi útszakaszt ír ki az M0-áson Budapesten, 2012. október 2-án. MTI Fotó: Marjai János
Illusztráció
MTI Fotó: Marjai János

Az elektronikus útdíjszedési rendszer kiépítése és működtetése során az állam tulajdonába kerülő vagyonelemek feletti tulajdonosi jogok és kötelezettségek gyakorlására az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt.-t jelöli ki 2022. október 31-éig a nemzeti fejlesztési miniszter – az erről szóló miniszteri rendelet csütörtökön jelent meg a Magyar Közlönyben.

A rendelet szerint az elektronikus díjszedési rendszer részei egyebek mellett a felépítmények, az infokommunikációs infrastruktúra, a gépjárművek, a fedélzeti berendezések, az ügyfélszolgálati irodák és ügyfélszolgálati pontok infrastrukturális eszközei, illetve a vagyoni értékű jogok.

A tulajdonosi jogokat gyakorlóként az ÁAK Zrt. a vagyonelemeket a leselejtezett tárgyi eszközök kivételével nem adhatja el, nem adhatja biztosítékul, azokra vételi, elővásárlási és visszavásárlási jogot nem alapíthat, illetve más módon sem terhelheti meg.

A rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

Forrás: MTI  (gká \ guz \ hgp)
.

(Ezt a cikket 298 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .