Engedélyek, vizsgák Hírek Szervezetek hírei

Jogosítványt hatvanezerért? – Összefogás a fogyasztók megtévesztése ellen

A közúti járművezetők képzésével kapcsolatos inkorrekt, megtévesztő hirdetések ellen lép fel közösen a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) és a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH). Pintér István főigazgató (NFH) és Győri Gyula elnök (NKH) által kedden aláírt együttműködési megállapodás célja a fogyasztói jogok hatékony védelmének biztosítása az autósiskolák által nyújtott szolgáltatások vonatkozásában, különös tekintettel a fogyasztók tájékoztatására, a vállalkozások kereskedelmi gyakorlatára, reklám tevékenységére.

Az együttműködés keretében az NFH szakmai irányítása alatt működő fogyasztóvédelmi felügyelőségek az NKH vagy a megyei (fővárosi) kormányhivatalok közlekedési felügyelőségei által megküldött, a fogyasztókra nézve problematikusnak tartott médiatartalmakat, gazdasági reklámokat, illetve a fogyasztóvédelem területét érintő panaszokat megvizsgálják, szükség esetén hatósági eljárást folytatnak le.

Az együttműködési megállapodás lehetőséget teremt arra is, hogy a fogyasztóvédelmi felügyelőségek a közlekedési hatóság munkatársaival közös helyszíni hatósági ellenőrzést folytathassanak le.

A hatóságok vállalják, hogy együttműködnek a területet érintő jogszabály-módosító javaslatok benyújtása során. A megelőzést szem előtt tartva közös kiadványokkal és egyéb tájékoztató tevékenységgel kívánják felhívni a fogyasztók figyelmét arra, hogy a félreértések és a visszaélések hogyan kerülhetők el a szolgáltatás igénybevételekor.

Forrás: Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH)
.

(Ezt a cikket 370 alkalommal tekintették meg.)

1 COMMENTS

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .