Baleset-megelőzés Ellenőrzések Hírek Rendőrségi hírek

Országos akció a vasúti átjárók biztonságáért

Országszerte végez ellenőrzéseket vasúti átjárókban a rendőrség és a MÁV Zrt. kedden annak érdekében, hogy csökkenjenek a vasúti átjárókban bekövetkező balesetek – közölte a MÁV Zrt. hétfőn az MTI-vel.

Forrás: MTI

Egy nappal a német turisták 33 áldozatot követelő buszbalesetének 10. évfordulója előtt a MÁV Zrt. a rendőrséggel közösen országszerte több helyszínen végez ellenőrzéseket, valamint felhívják a közúton közlekedők figyelmét a vasúti átjárókon való áthaladás szabályaira – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Mint írták, a MÁV és a rendőrség idén is csatlakozik a Nemzetközi Vasútegylet (UIC) és az Európai Unió által 2009-ben életre hívott, Közlekedj biztonságosan a vasúti átjárókban! elnevezésű nemzetközi kampányhoz.

Kedden országosan több helyszínen vasúti szakemberek ellenőrzik – egyebek mellett – a fénysorompók, csapórudak és optikák, a vasúti átjárót jelző közúti táblák, útburkolati jelek állapotát és láthatóságát, továbbá szórólapokkal hívják fel a figyelmet arra, hogy a KRESZ szabályainak betartásával a balesetek megelőzhetők.

A közlemény szerint 2012-ben 39 személygépkocsi, 6 tehergépjármű, 2 traktor, 3 motoros és 8 kerékpáros ütközött vonattal. Ezen balesetek mindegyikét a járművezetők figyelmetlensége, türelmetlensége és agresszivitása okozta.

Forrás: MTI  (bBB \ bpg \ bsa)
.

(Ezt a cikket 243 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .