Völner: a közutak állapotromlásának megállítása a cél

A Nemzeti Közlekedési Stratégia részeként a készülő útfelújítási program célja a burkolatok és hidak leromlásának három éven belüli megfékezése, illetve a legfontosabb műszaki jellemzők visszaállítása a 2000-es év szintjére – mondta Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára szerdán Bajnán, ahol bejelentették a Héreg és Tát közötti útszakasz felújításának megkezdését.

disztarcsa-a-katyus-utonVölner Pál hozzátette, az idén országszerte közel 600 kilométer alsóbbrendű mellékút újul meg a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásaiban, az Új Széchenyi Terv forrásaiból. A közútkezelő a tavalyi összeg háromszorosából, mintegy 87 milliárd forintból indíthat fejlesztéseket. Az első félévben megkezdődő munkákat döntő részben még az év vége előtt befejezik.

A Tatabányát Esztergommal összekötő útvonalon a Héreg-Tát szakaszt közel 19 kilométer hosszan újítják fel, több mint 2,4 milliárd forintos beruházással. A burkolat erősítőréteget kap, a teherbírási problémákat mutató helyeken elvégzik a pályaszerkezet teljes cseréjét. Korszerűsítik a forgalomtechnikai berendezéseket, teljes felújításon esik át a szakaszon található hét híd, és átépítik az autóbuszöblöket. Az útvonal szeptemberre készül el.

Az államtitkár ismertette, Komárom-Esztergom megyében 2013-ra összesen 41 kilométer erősen leromlott állapotú mellékút rekonstrukciója valósul meg. Befejeződik az 1,3 milliárd forintos költségű, 15 kilométeres Nagyigmánd-Bana közötti út, illetve a két megyét érintő Pusztavám-Bokod-Dad szakasz felújítása, amelyre közel 803 millió forintot fordítanak.

Forrás: MTI  (bfi \ guz \ hgp)
.

(Ezt a cikket 193 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?