OXXO Racing: A szerdai nap az átépítésről szólt Nogaroban

A keddi tesztelés után a szerdai nap a kamionok átépítéséről szólt.
Mindkét kamionon műszaki átépítések zajlottak, majd ezek finom beállításait hangolta a csapat. Major Beni kamionján sikerült elég sokat gyorsítani, így ifjú pilótánk ma több, mint 1 másodpercet javult a nap végére, de Norbi autóján is sikerült megvalósítani olyan ötleteket, melyektől gyorsabb lett néhány tizeddel.
Ma ráadásul az MAN különleges teszteket is kért a csapatoktól, olyan beállításokat és alkatrészeket teszteltünk, melyeket később már a versenyekre szeretnének beépíteni az MAN kamionokba. Ma fék-, fuómű- és turbóteszteket végztek el az MAN támogatott csapatai, versenyzői.
Nagyon fontos megjegyezni, hogy a Truck Race-en a versenykamionokon rengeteg alkatrészt és újítást próbál ki az MAN, melyeket a közúti forgalom számára tesztel és fejleszt ki a versenyeken, így például tavaly mi olyan turbó lapátokkal mentünk, melyek csak néhány év múlva kerülnek beépítésre az utcai kamionokba!
Az időeredményeket a végére hagytam, pedig ma is szenzációsak voltak pilótáink, mint említettem, Beni gyorsult több, mint 1 másodpercet, Norbi délelőtt a leggyorsabb volt, délután pedig Albacete mögött – Hahn előtt a második helyen végzett! (Zárójelben jegyzem meg – hiszen magyarázkodnunk most biztosan nem kell -, de az igazsághoz tartozik, hogy az élmezőnyből mindenki időmérő köröket futott, míg mi hosszú távú teszten voltunk, és így is második lett Norbi…!)
Sikeresen zárult tehát a teszt második napja is, a holnap pedig izgalmasnak ígérkezik, ugyanis verseny szimulációt tesztelünk majd!

A végére engedjetek meg egy kis élménybeszámolót, történt ugyanis, hogy a nap végén, beültem Norbi mellé néhány körre, melyek mint kiderült, a leggyorsabb körei voltak . Versenypályán versenytempóban – fantasztikus volt az élmény, ahogy egyre csökkentek a féktávok, közelről nézni, ahogy Norbi kezeli a kamiont – persze leginkább előre figyeltem, mert valahogy mindig úgy tűnt, ez a hatalmas gép nem fog tudni befordulni, hiszen már rég túlmentünk azon a ponton – de persze befordult… Egy átlag sofőr számára hihetetlen a versenykamion tapadása, a gyorsulása és a kanyarsebessége, na meg a stabilitása, persze az végig érezhető volt, hogy Norbi kézben tartja a monstrumot, és pontosan tudja, mit csinál, így a „félelem” felett az első perctől az utolsóig élmény uralkodott!

Hajrá OXXO, hajrá Magyarország!

bruno

Forrás: OXXO Energy Truck Race Team
.

(Ezt a cikket 276 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?