Hírek Rendőrségi hírek

Határrendészeti Konferencia Budapesten

Budapesten az Európai Unió Külső Határok Alap támogatásával, kétnapos Határrendészeti Konferencia kezdődött, mintegy száz szakember részvételével, akik Magyarország közel 1100 kilométer hosszú határszakaszán teljesítenek szolgálatot.

1630-haterrendeszeti-konferencia-budapesten
ORFK felvétele: H.Szabó Sándor

A konferenciát Papp Károly rendőr vezérőrnagy Országos Rendőrfőkapitány nyitotta meg, aki beszédében hangsúlyozta, hogy milyen fontos szerep hárul az itt jelenlévőkre és beosztottaikra a külső határaink védelménél, a határrendészeti szolgálati ág szakmai kiválasztásánál , a képzési és karrier rendszer megvalósulásánál.

Az előadók értékelték az elmúlt időszak feladatait, tapasztalatait. A légi határellenőrzések után, mely bebizonyította hatékonyságát és segített az embercsempészek felderítésében, az ősszel esedékes schengeni szárazföldi ellenőrzésekre készülnek majd fel a határrendészeti vezető szakemberek. A két napos rendezvény lehetőséget biztosít, hogy kicseréljék a jelenlévők az uniós határszakaszokon szerzett tapasztalataikat egymás között és fórumok keretében is. A cél az, hogy az információ áramlásával, hatékonyabb legyen a határrendészeti szolgálat, a migráció és az embercsempészet visszaszorításában.

Forrás és fotók: ORFK – H.Szabó Sándor
.

(Ezt a cikket 522 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .