Az Iveco folytatja együttműködését a legrangosabb nemzetközi motorsport bajnoksággal, idén már a negyedik egymást követő alkalommal lesz a MotoGP teherautó- és haszongépjármű-szállítója. A vállalat emellett két futam névadó szponzoraként, valamint a Yamaha Factory Racing Team hivatalos támogatójaként is képviselteti magát a világbajnokságon.

A 2013-as MotoGP szezon április 7-én rajtolt el a katari Losail International Circuit pályán, ahol a versenyzők egy éjszakai futamon szálltak nyeregbe az elsőségért. A tizennyolc futamból álló sorozatban, a versenyzők négy földrész tizenhárom országában mérik össze tudásukat. A bajnokság november 10-én, a spanyolországi Valenciában ér véget.

A megállapodás értelmében az Iveco lesz a 2013. június 29-i holland „IVECO TT Assen 2013”, valamint a 2013. szeptember 29-i aragóniai „Gran Premio IVECO de Aragón” nagydíjak névadó szponzora. Az Iveco márkajel az asseni és az aragóniai helyszínek mellett a katalóniai pályán is számos helyen feltűnik majd.

Az Iveco idén újra támogatja a Dorna Sports vállalatot, amely a MotoGP szervezője és kereskedelmi jogainak kizárólagos tulajdonosa. A vállalat 4 Daily furgonnal és 13 új Stralis Hi-Way kamionnal segíti a spanyol szervezetet. A biztonságukról és megbízhatóságukról ismert Iveco nehézkategóriás járműveket a felszerelések, anyagok, irodák és mobil műhelyek szállítására használják a szervezők a versenyszezon során.

Az Iveco a 2013-as szezonban is együttműködik a Yamaha Factory Racing Team istállóval. A jelenlegi spanyol címvédő Jorge Lorenzo csapattársaként a Yamaha színeiben idén újra rajthoz áll az olasz Valentino Rossi is. A profi motorversenyzés egyik legismertebb versenyzője a gyári csapat tagjaként eddig négy világbajnoki címet nyert. Az Iveco 7 új Stralis nyergesvontatót – közülük négyet prémium Hi-Way fülkével – és 1 Daily furgont bocsát a Yamaha Factory Racing Team rendelkezésére, a motorkerékpárok, irodák, mobil műhelyek és a csapat személyzetének szállítására.

A sport világában vállalt aktív szereplésével – többek között a MotoGP-vel folytatott együttműködésével – az Iveco célja az olyan közös értékek megerősítése, mint a megbízhatóság, az eredmények iránti elkötelezettség és a csapatmunka.

Forrás: Iveco
.

(Ezt a cikket 274 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?