A DAF bemutatja az új, Euro 6-os LF és CF típust – Az új járművek új mércét állítanak fel a minőség és a hatékonyság terén

A DAF Trucks április 9-én a birminghami haszonjármű-kiállításon (az Egyesült Királyságban) bemutatta az új, Euro 6-os LF és CF típust, valamint az új, Euro 6-os PACCAR MX-11 motort.

Az új, Euro 6-os LF-et és CF-et annak jegyében fejlesztették ki, hogy maximális szállítási hatékonyságot, piacvezetően csekély üzemeltetési költségeket és optimális teljesítményt nyújtsanak. „Az új LF és CF típusok bemutatásával immár kiteljesedett a DAF új, hatékony Euro 6-os járműveinek kínálata.” – mondta Harrie Schippers, a DAF elnöke. „Az Euro 6-os projekt a legnagyobb szabású beruházás és fejlesztési program a DAF 85 éves történelmében, az iparág vezető termékeit eredményezve az ügyfelek legnagyobb elégedettsége érdekében.”

Az új, Euro 6-os LF elosztó feladatokra ideális, míg az új, Euro 6-os CF számos különféle alkalmazásra kiválóan megfelel, a regionális fuvarozástól a nehézsúlyú építőipari felhasználásig. Ezek az új típusok új alvázzal, új hajtáslánccal és új, a kínálat csúcsán álló Euro 6-os XF-fel szoros rokonságot mutató külső megjelenéssel készülnek majd. Teljesen átdolgozták az új LF és CF tágas belsőterét is, így új ülések, új, színes információs kijelzővel ellátott műszerpanelek és új kormánykerekek gondoskodnak a kiváló ergonómiáról, illetve vezetési kényelemről.

Erős és hatékony PACCAR motorok teljes választéka áll rendelkezésre az új, Euro 6-os LF-hez és CF-hez, beleértve a legkorszerűbb műszaki színvonalat képviselő 4,5 és 6,7 literes PACCAR PX-5 és PX-7 motorokat, valamint a 10,8 literes és 12,9 literes PACCAR MX-11 és MX-13 erőforrásokat. E hatékony PACCAR motorok mindegyike nagy nyomású közös nyomócsöves üzemanyag-befecskendező rendszert, változó geometriájú turbófeltöltőt és más innovatív műszaki megoldásokat alkalmaz a hatékonyság maximalizálására, beleértve a védőtokkal ellátott vezetékkötegeket és a fejlett motorvezérlő rendszereket. Kifinomult kipufogógáz-utánkezelő rendszerek szolgálják a maximális hatékonyságot és a legkisebb üzemanyag-fogyasztást. 

A sokoldalú Euro 6-os CF sorozatgyártása a tervek szerint az év közepén kezdődik el, míg az Euro 6-os LF elosztó tehergépkocsi gyártása a negyedik negyedévben veszi kezdetét.

Forrás: DAF
.

(Ezt a cikket 420 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?