Az Iveco és a New Holland Agriculture a haszongépjárművek, illetve mezőgazdasági gépek gyártói közül elsőként támogatja a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) „FIA Action for Road Safety” kampányát. A Fiat Industrial csoport két tagja a FIA WTCC Túraautó Világbajnokság hivatalos beszállítójaként csatlakozik a nemzetközi kezdeményezéshez. A kampány felhívja a figyelmet a közlekedésbiztonságra, valamint tudatosabb és biztonságosabb vezetésre nevel, hogy életeket mentsen a közutakon.

Iveco_WTCC_hi_res

Közúti balesetekben évente 1,3 millió ember veszti életét, és közel 50 millióan sérülnek meg. Az Egészségügyi Világszervezet (World Health Organisation, WHO) becslése szerint – hacsak nem történik előrelépés a probléma kezelésében – 2030-ra a közúti baleset lesz a világ ötödik leggyakoribb halálozási oka, évente mintegy 2,4 millió áldozattal. A „FIA Action for Road Safety” kampány a szervezet erőforrásaival segíti a nemzetközi tagszervezeteket az oktatásban, valamint a biztonságosabb utak, járművek és vezetői magatartás megteremtésében.

Az Iveco a FIA WTCC Túraautó Világbajnokság (World Touring Car Championship) állomásain mutatja be a világ első „Safety Truck biztonsági teherautóját”, egy különleges felszereltségű Stralis nyergesvontatót, amely egyben a verseny „felvezető teherautója” is lesz. A paddock területén kialakított biztonsági zónában egy másik, egyedi kialakítású Iveco modell pedig vendéglátói funkciókat tölt be. Színpadként, pihenő- és találkozóhelyként szolgál, valamint a haszongépjárművekkel kapcsolatos közlekedésbiztonságra hívja fel a figyelmet. A New Holland Agriculture a bajnokság első helyszínén, Monzában az ABS SuperSteer™ rendszerrel felszerelt T7 Auto Command traktorral vett részt.

Az új Stralis Hi-Way, az Iveco nehézgépjárműveinek zászlóshajója nyerte el a „Az év haszongépjárműve 2013” (International Truck of the Year 2013) címet, amelyben biztonsági szolgáltatásai is jelentős szerepet játszottak. A jármű technológiailag kiemelkedő, aktív biztonsági megoldásai közé tartozik a továbbfejlesztett vészfékrendszer (AEBS), a fékasszisztens funkcióval ellátott EBS rendszer, a fáradtság figyelő funkció és a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer is. Emellett a xenon fényszórók javítják a sofőr látótávolságát, és gondoskodnak a nyugodt, biztonságos vezetésről.

A Stralis Hi-Way fülkéje egyszerre jelenti a munkahelyet és az életteret a sofőr számára, ezért a fedélzeti ergonómia rendkívül fontos tényező. Ezt szem előtt tartva, az Iveco a vásárlók igényeinek megfelelően alakította ki az ideális fülkét, amelyben a kezelőszervek a műszerfal és a központi terület környezetébe kerültek, hogy jól láthatók és könnyen elérhetők legyenek.

A New Holland Agriculture számos olyan összetett, aktív és passzív biztonsági megoldással szereli fel traktorait, amelyek védik a mezőgazdasági munkásokat a különféle kockázatok ellen, valamint lehetővé teszik a biztonságos munkavégzést. Az intelligens fékrendszer (Intelligent Braking System) mellett az egyes modellekhez elérhető ABS SuperSteer™ rendszer növeli a fékezés biztonságát, javítja a manőverező képességet, valamint biztosítja a jármű meredek terepen történő biztonságos üzemelését. Az Auto Command™ fokozatmentes sebességváltó Active StopStart rendszere pedig megállás után minden mozgást meggátol előre- vagy hátrafelé, még meredek lejtőkön, nagy terhelés melletti munkavégzés esetén is.

A New Holland valamennyi traktorjában az alapfelszereltség részét képezik a leeső tárgyak elleni védelmet nyújtó rendszerek (Falling Object Protection Systems, FOPS) is. A teljes látóteret biztosító fülkekialakítás növeli az első rakodóeszközökkel végzett műveletek biztonságát, a többszörösen díjnyertes Sidewinder™ kartámasz és a többfunkciós Command Grip™ kar pedig ésszerű, ergonomikus elrendezésben egyesíti a traktor fő funkcióit. Ezen felül a kombájnok és a nagy teljesítményű traktorok legtöbbje kérésre nagyobb látóteret biztosító kamerákkal is felszerelhető.

Forrás: Iveco
.

(Ezt a cikket 290 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?