Hírek Külföld

Rablótámadás egy olasz autósztrádán

Tízmillió eurós zsákmányt vitt el bankjegyekben és aranyrudakban az a rablóbanda, amely hétfőn az egyik észak-olaszországi autópályán támadt rá egy pénzszállító járműre.

Forrás: YouTube

A Milánó és Como közötti A9-es sztrádát csak a délutáni órákban nyitották meg újra. A rendőrség órákon át végezte a helyszínelést a Saronno-Turate szakaszon, ahol a rablótámadás történt.

A hatóságok megerősítették azt a korábbi sajtóértesülést, miszerint a támadók tízmillió eurót raboltak el. A jármű pénzt és aranyrudakat szállított. A biztonsági őrök beszámolója szerint a rablóbanda tíz főből állt, akik akcentus nélkül beszéltek olaszul.

A támadók ötven lövést adtak le a járműre, senki sem sérült meg. Ennél többet a rendőrség nem közölt. Az olaszországi utakon és a határátkelőknél fokozott ellenőrzés lépett életbe.

A sajtó által felszerelése és módszerei miatt “katonai csoportnak” nevezett banda a reggel hét órakor tartóztatta fel egy pénzszállító cég két járművét. A banda tudta, hogy csak az egyik jármű szállított értéket, ezt vették célba.

Először a járművek mögött torlaszolták el az autósztrádát két kamion keresztbe állításával. Amikor a pénzszállító járművek vezetői észrevették, mi történik, már késő volt, két kamionnal előttük is elzárták az utat.

A Kalasnyikov gépkarabéllyal felfegyverzett rablók percek alatt, precízen, hiba nélkül dolgoztak. A jármű kinyitásához fürtbombát használtak: a biztonsági őrök a füstöt látva azt hitték, a jármű ég, ezért kinyitották a vezetőfülke ajtót. A hátsó páncélajtót felfeszítették a rablók.

A rablók három autóval távoztak, majd ezeket hátrahagyva más járművekbe szálltak át. A rendőrség nehezen tudta megközelíteni a támadás helyszínét, mivel a sztrádára felhajtó utakat a rablók szögekkel szórták tele.

Forrás: MTI  (hsj \ kdl \ kho)
.

(Ezt a cikket 295 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .