Illusztráció - Forrás: Volkswagen Haszonjárművek

Ladányi Tamás, országos hírű sporthorgász, szakíró, filmes rendező mostantól igazán nagy halakra is mehet. A Volkswagen Haszonjárművek által szponzorált pecást hat hónapon át egy Volkswagen Amarok pick up kíséri el horgászkalandjaira. Ladányi kapásai, fogásai és új autója a tavak és folyópartok mellett a televízióban is látható lesz, saját horgászterületén a Fishing&Hunting csatornán.
Az április 3-án átadott mélyfekete gyöngyház színű Volkswagen Amarok DC Pickup Highline-t kétliteres, 163 lóerős biturbó dízelmotor hajtja, és állandó összkerék hajtással működik. Hogy sehol ne akadjon el, az autót mechanikus hátsó differenciálzár segíti, melyen kívül ülésfűtéssel, 18 colos könnyűfém keréktárcsákkal és hátsó tolatóradarral van felszerelve.

Az állandó 4MOTION összkerék hajtás a motor nyomatékát az első és a hátsó tengely között változó arányban elosztó Torsen-differenciálművel még a legnehezebb terepen is biztosítja a haladást, és laphelyzetében 40:60 arányú első-hátsó nyomatékelosztást valósít meg. Még 2,8 tonna vontatott tehernél sem okoz gondot a 12 százalékos emelkedő, és a százszázalékos (45 fokos) emelkedőt akár egy tonna rakománnyal is leküzdi. Az autó első terepszöge 28 fok, a hátsó 23,6 fok, gázlómélysége 500 milliméter, dőlésszöge 50 fok, rámpaszöge 23 fok.

A Volkswagen Amarok rakterét a kategória legtágasabb méretei jellemzik. A plató hosszúsága 1555 milliméter, szélessége 1620 milliméter. A kerékjáratok közötti 1222 milliméteres szélesség jóvoltából az Amarokban a raklapokat keresztirányban is rakodhatjuk. Hogy semmi ne csússzon el, négy rögzítő elem garantálja a szállítás biztonságát. Az 508 milliméteres platófalnak köszönhetően az ömlesztett rakomány sem jelenthet gondot. Az autót műszaki paraméterei és felszereltsége tökéletesen alkalmassá teszi a horgásztavak és környezetük meghódítására.

Forrás: Volkswagen Haszonjárművek

Illusztrációs kiemelt kép: Volkswagen
.

(Ezt a cikket 341 alkalommal tekintették meg.)