Alkatrészgyártók hírei Gazdaság Hírek

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a kormány és a Continental AG

A befektetés-ösztönzés keretében a kormány kiemelten támogatja a járműipart és az elektronikát, továbbá az ezekben megvalósuló kutatás-fejlesztést, és a Continental mindkettőben érintett – mondta a nemzetgazdasági miniszter szerdán Vácon, a német céggel aláírt stratégiai együttműködési megállapodás alkalmából.

Fotó: Continental – Contitech

Varga Mihály hangsúlyozta, a kormány a munkahelyteremtéssel a gazdasági növekedést segíti elő, és a kölcsönös bizalom alapján kiszámíthatóságot garantál a befektetőknek. A régióbeli befektetés azért előnyös az erre vállalkozó cégeknek, mivel alacsonyabb költséggel tudják a nyugat-európai minőségű termékeket előállítani.

A kormány konzultációt folytat majd a továbblépés lehetőségéről, az innovációról és a képzésben való részvételről a Continentallal – tette hozzá a miniszter.

Varga Mihály emlékeztetett arra, hogy a gazdasági növekedés kétötödét adják a külföldi befektetők, közöttük is elsősorban a németek. Minden hatodik munkahelyet a német befektetők teremtik meg Magyarországon. A miniszter méltatta a bizalmat és a párbeszédet a kormány és a már letelepedett külföldi cégek között.

A Continental – a mostani megállapodás keretében – együttműködik a termékfejlesztésben a magyar kutatóhelyekkel, elkötelezte magát új munkahelyek teremtésére és a beszállítói kör bővítésére – mondta Heinz-Gerhard Wente, a Continental igazgatóságának tagja, az autóipari termékeket előállító ContiTech divízió elnöke az aláírás előtt.

Nagy Mihály, a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. vezérigazgatója arról beszélt, hogy cége nevében maga kezdeményezte a Nemzetgazdasági Minisztériumnál a stratégiai megállapodás megkötését.

A stratégiai együttműködési megállapodás megkötésével együtt felavatták a ContiTech Fluid Automotive Kft. új, 3300 négyzetméteres csarnokát a váci telephelyen.

Egyelőre a csarnok egyharmadán folyik termelés, itt üzemanyagtöltőket gyártanak személykocsikhoz, illetve automata fémmegmunkálókat telepítettek az új helyre. Fokozatosan az új csarnokba telepítik az üzemanyagtöltő rendszerek gyártását, rövidesen egész Európában már csak itt gyártják ezeket – mondta Nagy Mihály vezérigazgató. A Ford, a BMW, a VW, az Audi, a Mercedes, sőt a Rolls-Royce is tőlük vásárolja ezt a részegységet.

Forrás: MTI  (ghg \ guz \ gkp)
.

(Ezt a cikket 204 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .