Havazás – OGY – Jövő keddre halasztották a BM-jelentés bizottsági tárgyalását

Jövő keddre halasztották az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának csütörtök délelőttre tervezett ülését, amelyen a márciusi rendkívüli időjárási helyzet kezeléséről szóló belügyminisztériumi jelentést tárgyalták volna.

Elakadt autók az M7-es autópálya 27-es kilométerénél 2013. március 15-én. A rendőrség a rendkívüli időjárási helyzet miatt lezárta az M1-es és M7-es autópálya, valamint az 1-es út Pest megyei szakaszát. MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Elakadt autók az M7-es autópálya 27-es kilométerénél 2013. március 15-én. MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Március 14-én az országban többfelé kezdődött intenzív havazás. A viharos erejű szél miatt kialakult hófúvás számos utat – köztük autópályát is – járhatatlanná tett. Autók és kamionok akadtak el, mintegy 14 ezer ember rekedt az utakon, a vasúti közlekedés több vonalon megbénult, számos településen megszakadt az áramszolgáltatás.

A katasztrófahelyzet kezeléséről Orbán Viktor miniszterelnök jelentést kért Pintér Sándor belügyminisztertől. Kocsis Máté, a honvédelmi és rendészeti bizottság fideszes elnöke már március 18-án jelezte, hogy szeretnék megtárgyalni a beszámolót.

Pintér Sándor március 19-én közölte, hogy tárcája elkészítette és határidőre le is adta az előző hét második felének rendkívüli időjárása miatt kialakult katasztrófahelyzet tapasztalatairól szóló jelentését. Hozzátette, a jelentés nyilvánosságra hozataláról a kormányfő dönt.

A kormány a múlt héten tárgyalta meg a dokumentumot, és továbbította a rendészeti bizottságnak. A szerda délelőtt csütörtökre meghirdetett bizottsági ülésre a belügyi tárca képviselőit hívták meg. A bizottság titkársága szerda délután azonban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a honvédelmi és rendészeti bizottság csütörtökre tervezett ülése elmarad. A jelentést tárgyaló ülést jövő kedden tartják meg.

Forrás: MTI  (bkdi \ bzt \ ppd)
.

(Ezt a cikket 275 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?