Egyéb Hírek Kishaszonjárművek Márkahírek Nissan

A NISSAN ÉS A GIBSON ÖSSZEFOGNAK AZ NV200 MOBIL GITÁRMŰHELY MEGALKOTÁSÁBAN

A Gibson és a Nissan egyesítették a professzionális zenei életben és a praktikus, kisméretű üzleti járművek terén szerzett szakértelmüket, megalkotva a Gibson NV200 Mobil Javító és Helyreállító Furgon névre keresztelt járművet. A furgon mozgó gitárjavító műhelyként funkcionál, amely mind a zenészként dolgozók, mind az alkalmi vásárlók igényeit kielégíti; a legnagyobb zenei piacoktól a gitárosokat felvonultató nagy zenei fesztiválokon és koncerteken át a hangstúdiókig, sőt magánlakásokig minden esetben kiszolgálja ügyfeleit.

„Az NV200 Compact Cargo furgon kis helyigényének köszönhetően ideális a szűk helyeken történő manőverezéshez, ezáltal a helyhiánnyal küszködő városi zenei rendezvényekre és a zsúfolt szabadtéri koncertekre is tökéletes” mondta Henry Juszkiewicz, a Gibson vezérigazgatója. „Az alapfelszereltségként elérhető integrált rögzítési pontokkal és a rendelhető rakományrögzítő kampókkal felszerelt nagy raktérnek köszönhetően a jármű a gitártechnikus igényeinek megfelelően összeállítható és testre szabható.”

A vegyes használatú gépjárművek között kategóriaelsőnek számító takarékos 9,8 liter/100 km üzemanyag-fogyasztást egy 131 lóerős, 2,0 literes, soros négyhengeres motor, valamint az ehhez párosuló hatékony Xtronic CVT® sebességváltómű biztosítja. Mindez még vonzóbbá teszi a furgont, amely kiválóan lépést tart egy tipikus turnézenekar utazási igényeivel.

„A Nissan NV200 Compact Cargo furgon kiváló választás a kisvállalkozások, vállalkozók és álmodozók számára is” – mondta Joe Castelli, az észak-amerikai Nissan Haszongépjármű és Flotta részlegének alelnöke. „Azzal, hogy együttműködésre lépünk a Gibson vállalattal az NV200 Mobil Javító és Helyreállító Furgon létrehozásában, tökéletesen példázzuk azt, mi mindenre használható ez a jármű egy életképes üzleti koncepcióval és egy kis kreativitással megfűszerezve, mindazok számára, akik nagyra becsülik a valódi értékeket. Mivel szakemberek számára, professzionális használatra álmodtuk meg a furgont, izgatottan várjuk, hogy a világ legképzettebb mesteremberei kezében milyen jó célokra kerül majd felhasználásra.”

A Nissan gyárából kikerülő Gibson NV200 Mobil Javító és Helyreállító Furgon a Gibson Pro Audio, valamint a Gibson Tennessee-ben található, nashville-i székhelyű legendás Javító és Helyreállító műhelyének továbbfejlesztett változata. Ezen a helyen a világ legjobb és legtehetségesebb gitárépítői gyakorolják mesterségüket az egyik legrégebbi és leginkább elismert gitárvállalatánál.

Ahogyan a Javító és Helyreállító műhelyben a világ élvonalába tartozó profi zenészek és szenvedélyes zenerajongók gitárjait megjavítják és testre szabják, ugyanúgy nyújt a Gibson NV200 Compact Cargo gyors segítséget a profi és részmunkaidőben dolgozó zenészek számára, ha sürgős javításra van szükségük. Egyúttal a jármű oktatási eszközként is szolgál a nyilvánosság számára a gitárépítés és -javítás, sőt szélesebb körben a vonós hangszerek építése és javítása bemutatása révén.

Az NV200 Compact Cargo 3,5 köbméter (122,7 köbláb) raktérrel rendelkezik az első ülések mögött. A rakomány magassága elérheti akár az 1,35 métert (53 hüvelyk) is, amely megközelíti sok más szabványos tetővel rendelkező, teljes méretű furgon méreteit. Emellett a jármű rakterének ajtónyílásai is magasak, beleértve a szabványos 40/60 elosztású hátsó ajtókat, a raktér padlózata pedig csupán 0,5 méter (19,5 hüvelyk) magasan található. A furgon össztömeg-kapacitása 680 kg (1500 font) (S modell).

Ez a funkció tökéletesen kihasználható a kihúzható pad révén, amely számos hangszerkészítő és -javító eszközzel fel van szerelve, beleértve a kalipereket, a léptékvonalzókat, érintőreszelőket és húzószerszámokat, különböző típusú csiszolólapokat, szuperragasztót, faragasztót, hangvillákat, egy ívgyalut, valamint különböző gitáralkatrészeket (húrok, hangológépek, érintők, nyergek, hidak, gombok, lenmagolaj, potméterek, hangszedők), harapófogókat, csavarhúzókat és egy forrasztó állomást. A hangszerkészítők a munkához a padot akár az NV200 széléig is megnövelhetik, vagy a görgők segítségével egy másik helyre is áthelyezhetik a gitárjavítási vagy -beállítási munkák elvégzésére.

Közvetlenül az első ülések mögött található egy egyedi állvány, amely akár négy javítás alatt álló vagy használaton kívüli gitár tárolására is alkalmas. A testreszabott vezetőfülke a klasszikus Gibson-dizájnt idézi a műszerfal faberakásaival, amelyhez elsőrangú Gibson-anyagokat, például mahagónit és lángolt juhart használtak fel, valamint a különleges, bőr ülésekkel.

A Gibson Pro Audio is megjelenik a járműben szórakoztató elektronikai márkájával, az Onkyo egyedi hangrendszerrel.

A jármű karosszériája teljes felületén dekorációt kapott: egyik oldalán a „Gibson Javítás és Helyreállítás”, másik oldalán pedig a „Gibson Pro Audio” felirat olvasható. Az autógrafikán emellett klasszikus Gibson vonós hangszerek képei és a Gibson Pro Audio termékei is szerepelnek, például a Cerwin-Vega! által készített hangszórók, valamint KRK, Onkyo és Stanton márkájú fejhallgatók.

Castellini így fogalmaz: „A Gibson és a Nissan amerikai székhelye is Tennessee-ben van, és mindkettő olyan termékeket gyárt, amelyek méltán kivívták a fogyasztók rajongását, mégis alkalmasak mindennapi használatra. Már évek óta kerestük az együttműködés lehetőségét, és az NV200 Compact Cargo furgon 2013-as bevezetése tökéletes alkalom erre. A Gibsonnal való közös munka révén sokunk álma vált valóra itt a Nissannál, és alig várjuk az együttműködés következő lépéseit.”

A Nissan gyártotta Gibson NV200 Javító és Helyreállító Furgon 2013. március 27-én mutatkozott be a New York International Auto Show keretei között.

A Gibsonról

Az 1894-ben alapított Gibson egy Nashville-i székhelyű globális zenei és életmódvállalat Tennessee-ben, amelynek termékei a zenészek, rajongók és fogyasztók életét egyaránt gazdagítják. A Gibsont világszerte ismerik klasszikus, húros hangszereiről, melyek között a legendás akusztikus és elektromos gitárok mellett többek között a mandolinok és a bendzsók is megtalálhatók. A technológiai úttörő, Henry Juszkiewicz által vezetett vállalat megalapítása óta az innováció élén jár, legutóbbi fejlesztése a Firebird X gitár. A Gibson Alapítvány révén a Gibson vállalat a zenei, oktatási, egészségügyi és humán területeken végzett jótékonysági tevékenysége révén is ismertté vált. A Gibson márkacsaládban megtalálhatók a zene és szórakoztatás történetének legismertebb és legelismertebb nevei, úgy mint az Epiphone, KRK, Stanton, Onkyo, Dobro, Kramer, Steinberger, Tobias, Echoplex, Electar, Flatiron, Slingerland, Valley Arts, Maestro, Oberheim, Baldwin, Sunshine Piano, Take Anywhere Technology, J&C Fischer, Chickering, Hamilton, és Wurlitzer. További információkért látogasson el a következő weboldalakra:

www.gibson.com,

www.facebook.com/gibsonguitar,

www.twitter.com/gibsonguitar.

 

Forrás: Nissan
.

(Ezt a cikket 316 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .