Magyar műszerfalakat szállítanak a cseh Zetor traktorokba

A Közlekedési Műszergyártó (KMGY) Zrt. hatezer műszerfal és más részegységek szállítására írt alá szerződést a cseh Zetor traktorgyárral nemrégiben – közölte a társaság.

Az Ikarus buszok korábbi beszállítója, a 113 éves múlttal rendelkező cég tájékoztatása szerint a most aláírt szerződés értéke megközelíti a 300 millió forintot.

A hosszú távú megállapodás alapján magyar műszerfalakat építenek a cseh traktorokba, ezen felül más műszereket – elsősorban nyomás- és hőmérsékletadókat – is szállít a magyar cég.

A KMGY a megnövekedett igények kielégítésére új üzemcsarnokot hoz létre budapesti központjában, a mintegy 600 négyzetméteres létesítmény a tervek szerint egy hónapon belül elkészül, és új dolgozók felvételével is számolnak – közölte a cég.

Az üzemben a legkorszerűbb gyártósorok kapnak helyet, itt összpontosul a cég kutatás-fejlesztési tevékenysége is. Ez utóbbiban szintén partner a cseh gyár, hiszen a megállapodás értelmében mindig a legkorszerűbb műszerfalat építik be a traktorokba.

Zelenka Pál, a KMGY meghatározó tulajdonosa a közleményben hangsúlyozza: részt akarnak venni a magyar buszgyártás megújításában, amelyhez a műszerfalon kívül más csúcsminőségű terméket is tudnak szállítani.

Forrás: MTI  (gpe \ guz \ gkp)
.

(Ezt a cikket 262 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?