Magyar kamionsofőr okozott gondot a cseh miniszterelnök-helyettesnek

Magyar kamionsofőr okozott gondot pénteken délelőtt Prágában Karolina Peake cseh miniszterelnök-helyettesnek.

A magyar rendszámú kamion a hatályos szabályokkal ellentétben a prágai Kisoldal (Malá Strana) szűk utcáin próbálta meg átszelni a cseh fővárost – jelentette a Nova kereskedelmi televízió péntek esti híradójában. Amikor azonban az egyik szűk utcából befordult a Kisoldali térre (Malostranské námestí) a kamion hátsó része elsodorta a cseh kormányfő-helyettes szomszédos sávban álló személygépkocsijának egyik visszapillantó tükrét.

A kamion vezetője nagy valószínűséggel ezt észre sem vette, és folytatta útját. Karolína Peake azonban nem hagyta annyiban a dolgot, s azonnal üldözőbe vette és állandó tülköléssel, majd egy merész manőverrel a következő téren megállásra kényszerítette a neki kárt okozó magyar kamiont. Mobiltelefonon értesítette a rendőrséget is.

A Nova televízió szerint ezt követően újabb problémát jelentett, hogy a magyar gépkocsivezetővel sem a kormányfő-helyettes, sem a rendőrség nem tudott szót érteni, úgyhogy telefonon keresztül tolmácshoz kellett fordulni.

„Egy szót sem tudott angolul. Végre sikerült felvennünk a jegyzőkönyvet, a nem nagy kár az autó kötelező biztosításából lesz megtérítve” – nyilatkozta Peake a televíziónak.

Arra válaszolva, megmondta-e a kamion sofőrjének, hogy a cseh miniszterelnök-helyettessel volt problémája, Peake azt válaszolta: „Nem, s valószínű, hogy ezt sosem fogja megtudni.”

Forrás: MTI  (kjk \ kta \ gry)
.

(Ezt a cikket 471 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?

Figyelem! Falkavaró tartalom!

Az oldalon felkavaró és megrázó tartalmak jelenhetnek meg! Az erre érzékenyeknek és kiskorúaknak az oldal megtekintése nem ajánlott!