Havazás – Az ukrán fővárosból kitiltották a teherautókat, Csap és Kijev között korlátozzák a forgalmat

Ismét tilos behajtani péntek estétől a többtonnás teherjárművekkel az ukrán fővárosba – közölték az illetékes hatóságok.

Ukrán híradások közölték, hogy a behajtási tilalmat rendkívüli sürgősséggel rendelték el a Kijev felé közeledő újabb havazás miatt. Az időjárás-előrejelzés szerint ugyanis szombatra virradóra újabb nagy mennyiségű hó várható az ukrán fővárosban. Emellett a hatóságok ismét arra kérték a kijevi autósokat, hogy lehetőleg ne induljanak útnak.

Eközben péntek délutántól korlátozták a forgalmat a Csap és Kijev közötti autóúton is, ahol a szakadó hóesés, a hófúvás és az út jegesedése nehezíti a közlekedést.

Arra kérték az autósokat, hogy a hófúvások miatt járhatatlanná vált útszakaszokat kerüljék el, válasszanak más útvonalat. Az elterelés az autóút a 449. és a 459. kilométer közötti, valamint a 465. és a 473. kilométer közötti szakaszán érvényes.

Olekszandr Popov, a kijevi állami adminisztráció vezetője, aki a főpolgármesteri tisztséget is ellátja, csütörtökön bizonyosnak nevezte, hogy a fővárosnak áradásokra és belvizekre kell számítania. Emiatt a kijevi városvezetés már hozzálátott a veszélyeztetett lakosok evakuálási tervének kidolgozásához.

Az ukrán fővárost a múlt pénteken érte el a március végén még Ukrajnában is szokatlanul bőséges havazás, amit heves széllökések kísértek. Kijevben három nap alatt több mint félméternyi hó hullott.

Múlt péntektől szerda estig nem hajthattak be Kijevbe a teherjárművek – beleértve a szemétszállító autókat – az ítéletidő, illetve a hóeltakarítási munkálatok miatt, ami miatt az ukrán fővárosban rengeteg elszállítatlan háztartási hulladék gyűlt fel.

Forrás: Kovács Andrea – MTI  (kks \ kgf \ hgp)
.

(Ezt a cikket 269 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?