Rekordméretű megrendelés az Iveco Euro VI-os autóbuszaira

Az Iveco járművei győztek a De Lijn vállalat által kiírt jelentős autóbusz-beszerzési tenderen Belgiumban. A megállapodás értelmében az Iveco 2014 elején kezdi meg a 160 darab Crossway Low Entry típusú, Euro VI motorral felszerelt autóbusz szállítását a flamand tömegközlekedési társaság részére. A pályázat elbírálása során fontos szempont volt a gazdaságosság és a műszaki érték, amelyek alapján az üzemeltető az Iveco ajánlatát találta a legkedvezőbbnek.

A De Lijn vállalat által rendelt alacsonypadlós Crossway Low Entry modellek Euro VI minősítésű, Cursor 9 motorral rendelkeznek, továbbá felszereltségük részét képezi a nagy hatékonyságú Hi-eSCR rendszer is, amely az új Stralis Hi-Way modellben mutatkozott be. Az FPT Industrial által szabadalmaztatott fejlett katalitikus redukciós rendszer nem alkalmaz kipufogógáz-visszavezetést (EGR), emellett alacsonyabb károsanyag-kibocsátást és csökkentett teljes birtoklási költséget (total cost of ownership, TCO) biztosít. A De Lijn járműparkja több mint 2300 buszból áll, amelyek körülbelül 500 millió utast szállítanak évente, összesen több mint 225 millió kilométert megtéve. A 160 új, Euro VI motorral felszerelt autóbuszt flandriai helyközi hálózatában fogja üzemeltetni a közlekedési vállalat.

A Crossway Low Entry modell a tavaly nyáron megnyert fontos tendert követően tovább folytatja európai sikersorozatát. Akkor az Iveco több mint 150 EEV (Enhanced Environmentally Friendly Vehicle – fokozottan környezetkímélő jármű) busz szállításáról kötött megállapodást Németország legnagyobb közlekedési társaságával, a Deutsche Bahn Fuhrpark Service GmbH vállalattal.

A szegmens vezető modelljeként a Crossway Low Entry gyors és megbízható szállítási megoldásokat kínál, és a jármű tervezésekor számos európai tömegközlekedési vállalat és magánüzemeltető igényeit is figyelembe vették. Az Iveco fontos szereplője az európai személyszállításnak, és folyamatos kutatási-fejlesztési tevékenységének célja, hogy vonzóbbá és kényelmesebbé tegye a közösségi közlekedést, növelje annak teljesítményét, valamint hogy eleget tegyen a fenntartható mobilitás követelményeinek is.

Műszaki jellemzők

A Crossway Low Entry nagy hangsúlyt helyez az akadálymentességre, ezért az első és a középső dupla ajtó 1200 mm szélességű, valamint a járműben a mozgáskorlátozott utasok igényeinek megfelelő speciális helyeket alakítottak ki. A középső fellépőbe továbbá egy manuálisan behúzható rámpát is beépítettek a járda és az autóbusz padlója közötti távolság áthidalására. A jármű alacsony első részén a belmagasság 2,565 m, az ülések és az állóhelyek aránya pedig az üzemeltető igényei szerint alakítható.

Az FPT Industrial egyedülálló és nagy hatékonyságú Hi-eSCR technológiájának köszönhetően a jármű alacsony fenntartási költségek mellett üzemeltethető, és a lehető legkisebb káros hatást gyakorolja a környezetre. A Crossway Low Entry nagy teljesítményű Cursor motorja az üzemanyag-takarékosság terén is az élen jár.

Forrás: Iveco
.

(Ezt a cikket 288 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?