Balesetek Hírek Időjárás Külföld

Havazás – Baleseteket okozott a márciusi havazás Ausztriában

Ausztria keleti felében is befolyásolja a közúti közlekedést a szokatlanul télies márciusi időjárás, több tartományban történtek személyi sérüléssel járó balesetek hétfőn és kedden.

A legsúlyosabb baleset Karintia és Stájerország határán, a Herzogberg-alagútban történt, az A2-es autópálya Karintia és Olaszország felé vezető oldalán. Itt 14 személyautó és négy teherautó csúszott egymásba a sónedves úttesten. Ezzel a balesettel csaknem egy időben az ellenkező irányba, Graz felé vezető útpályán két tehergépkocsi és egy személyautó ütközött össze. A két balesetben összesen mintegy harmincan sérültek meg.

Graz irányában néhány óra elteltével újra megindult a forgalom az A2-esen. Az Olaszország felé tartó autósokat egy másik útra terelik át, ebben az irányban legkorábban késő este állhat helyre a közlekedési rend a rendőrség szerint.

Alsó-Ausztria tartományban összesen hetven közúti balesetről érkezett bejelentés hétfő óta. A tartományi rendőrség közlése szerint kedden hajnalban Bécstől nem messze, Fischamendnél az A4-es autópályán megcsúszott a havas útpályán és az árokba sodródott egy személyautó. A benne ülő három férfi – egyikük egy magyar állampolgár – megsérült. Az A5-ös autópályán egy bécsi nő valószínűleg előzés közben megcsúszott az autójával, és a terelőpalánknak csapódott. Valamennyi sérültet kórházba szállították.

Burgenlandban mintegy tucatnyi esetben mentettek ki a tűzoltók árokba csúszott autókat. Dél-Burgenlandban egyes útszakaszokon teherautók csak hólánccal közlekedhetnek.

Hétfőn délután Stájerországban egy teherautó megcsúszott a havas úton és lesodródott az úttestről. A sofőr és utasa súlyos sérüléseket szenvedett. Murtal járásban hatan sérültek meg, amikor frontálisan összeütközött egymással két személygépkocsi.

Habár Ausztriában nem rendkívüli dolog, hogy húsvét környékén hó esik, az ideihez hasonló hideghullámra, tartósan fagypont körüli hőmérsékletre legutóbb 1958-ban volt példa Bécsben, előtte pedig 1883-ban.

Forrás: MTI  (kpk \ kdl \ kho)
.

(Ezt a cikket 289 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Figyelem! Falkavaró tartalom!

Az oldalon felkavaró és megrázó tartalmak jelenhetnek meg! Az erre érzékenyeknek és kiskorúaknak az oldal megtekintése nem ajánlott!