Hírek Időjárás KamionStop Korlátozások Közlekedéssel kapcsolatos hírek Közút

Havazás – Teljes kamionstop a zalai gyorsforgalmi utakon

Nem használhatják a 7,5 tonnánál nagyobb összsúlyú teherjárművek az M7-es autópálya és az M7-es autóút teljes zalai szakaszát – közölte a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hétfő este az MTI-vel.

Rendőrök állítják le a sűrű hóesésben a határ felé tartó kamionokat az M7-es autópályán, Letenye közelében 2013. március 25-én. A havazás és hófúvás miatt csúszóssá, veszélyessé vált útszakaszokon délutánig több baleset is történt, sok kamion akadt el. Országszerte négy autópályán, valamint több fő- és mellékúton korlátozzák a teherforgalmat. MTI Fotó: Varga György
Rendőrök állítják le a sűrű hóesésben a határ felé tartó kamionokat az M7-es autópályán, Letenye közelében 2013. március 25-én. A havazás és hófúvás miatt csúszóssá, veszélyessé vált útszakaszokon délutánig több baleset is történt, sok kamion akadt el. Országszerte négy autópályán, valamint több fő- és mellékúton korlátozzák a teherforgalmat.
MTI Fotó: Varga György

A Zala Megyei Védelmi Bizottság elnöke, Rigó Csaba kormánymegbízott 18 óra 30 perckor rendelte el a 7,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek forgalmának ideiglenes korlátozását. A tilalom az M7-es autópályán a zala-somogyi megyehatártól mindkét irányra, az M70-es autóút teljes szakaszán ugyancsak mindkét irányra érvényes, de a 86-os főút szlovén határhoz közeli szakaszára is kiterjed.

Zalában a kora délutántól intenzívvé vált havazás miatt az utak csak nehezen járhatók, több helyen is újabb járművek akadtak el.

A 74-es főúton Barnakpusztánál három nyerges vontató, Nagykanizsán egy tartályos kamion, Lentiben a szükségparkolók felé tartó kamionok akadtak el, Gellénháza és Zalatárnok között egy kamion csúszott félig az árokba. A 75-ös főút több pontján is fennakadások vannak a közlekedésben, Zalatárnoknál egy pótkocsis járműszerelvény akadt el, Pölöskénél négy kamion került a hó fogságába, emiatt a közútkezelő munkagépei sem tudtak továbbhaladni, Alsópáhokon pedig szintén egy kamion fordult keresztbe és zárta el teljesen az utat.

Forrás: MTI  (blb \ bám \ blz)
.

(Ezt a cikket 243 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .