Intenzíven havazik Fejér és Komárom-Esztergom megyékben, ezért parkolókba terelik azokat a tehergépjárműveket, amelyek Fejér megyén mennének keresztül, és csak azokat engedik tovább, amelyek úti célja Fejér megye – tájékoztatta a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-t.

Rendőr irányítja a forgalmat az M70-es autóúton Csörnyeföld közelében, mert a szlovén határt Pincénél lezárták a havazás miatt 2013. január 14-én. A térségben több mint 30 centiméter hó hullott. MTI Fotó: Varga György
Korábbi felvétel. – MTI Fotó: Varga György

Léber Gabriella elmondta, Keréktelekinél, Komáromnál, Oroszlányban és Bokodon jelöltek ki a rendőrök olyan parkolóhelyeket, ahol a tehergépjárművek át tudják vészelni az újabb havazást. Az M1-es autópályán kihelyezett jelzőtáblák is figyelmeztetik a tehergépjárműveket, hogy ne hajtsanak le a sztrádáról a 13-as útra.

Komárom-Esztergom megyében egyre havasabbak, Kisbér térségében jegesek az utak, ezért a rendőrség figyelmezteti az állampolgárokat, hogy csak rendkívül indokolt esetben induljanak útnak. Kedden megszakításokkal ugyan, de napközben is esni fog a hó, késő délutántól valószínű intenzívebb havazás.

Forrás: MTI  (bfi \ bpg \ blz)
.

(Ezt a cikket 200 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?