Hírek Időjárás Közlekedéssel kapcsolatos hírek Külföld Külföld

Havazás – Rendkívüli helyzet Oroszország Ukrajnával határos területén

A hatóságok rendkívüli helyzetet hirdettek ki Oroszország Ukrajnával szomszédos több régiójában a nagy havazás és hófúvás miatt – jelentette vasárnap a Rosszija 24 állami hírtelevízió.

Illusztráció – Forrás: YouTube

A kurszki, valamint a szomszédos orjoli terület székhelyén, Kurszkban és Orjolban sem boldogulnak az évek óta nem tapasztalt mennyiségű hóval. A közlekedés megbénult mindkét városban. A helyzetet nehezíti az erős szél.

A szintén Ukrajnával határos belgorodi, brjanszki területen, valamint a vele szomszédos voronyezsi és a Moszkvához közelebb eső tulai területen is kellemetlen téli időjárási viszonyok uralkodnak – jelentette a Vesztyi FM orosz rádió.

Oroszország középső vidékén is az ebben az időszakban szokatlan fagyok köszöntöttek be. Helyenként mínusz 25 fokra is süllyedhet a hőmérséklet.

Moszkvában és környékén is riasztást adott ki a rendkívüli helyzetek minisztériuma. Az időjárási előrejelzés szerint a helyenként óránként 70 kilométeres széllel járó havazás keddig is eltarthat, és legalább fél méter hó eshet az orosz fővárosban.

Az orosz hírtelevízió jelentése szerint a moszkvai nemzetközi repülőterek működését nem zavarja az erősödő havazás. Seremetyevón, Domogyedovón és Vnukovón, ha késésekkel is, de indítják és fogadják a járatokat. A diszpécserszolgálat közlése szerint ezek a repülőterek minden időjárási körülményre fel vannak készítve, ezért nem számítanak nagy problémákra a havazás miatt.

Forrás: Kegyes Csilla – MTI  (kkc \ kszk \ bpt)
.

(Ezt a cikket 303 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .