Havazás – Visszatéríti a díjmentes időszakra érvényes e-matricák árát az ÁAK

Visszatéríti a március 14-17. közötti díjmentes időszakra érvényes e-matricák árát az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt. azoknak, akik a katasztrófahelyzet miatt nem tudták használni a fizetős útszakaszokat – közölte a társaság csütörtökön az MTI-vel.

Az M1 autópályán március 15.-én. ORFK felvétele H.Szabó Sándor

A meghiúsult szolgáltatás miatt az ÁAK a közeljövőben lehetőséget biztosít az e-matricák érvényességi idejének átírására vagy azok árának időarányos visszafizetésére. A társaság munkatársai jelenleg dolgoznak a megvalósítás technikai részletein, amelyről a közeljövőben, de várhatóan már a jövő hét folyamán bővebb tájékoztatást fognak adni a közlemény szerint.

Az autópálya-kezelő azt is közölte: az Országos Meteorológiai Szolgálattól kapott előrejelzés alapján, a téli üzemeltetési szabályzat szerint fokozott felkészülést rendelt el teljes hálózatára. Ez azt jelenti, hogy a mérnökségek a jegesedés és csúszásveszély megelőzéseként folyamatosan szórják, „alásózzák” az utakat, valamint teljes gépparkkal – több mint 120 hóeltakarító járművel – és teljes létszámmal várják a további szükséges intézkedéseket.

Forrás: MTI  (gká \ gkv \ gkp)
.

(Ezt a cikket 280 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?