A Volvo Trucks megnyerte a tekintélyes “piros pont” termékdizájn-díjat

Az új Volvo FH több ezer nemzetközi terméket legyőzve remekelt a dizájnszakértők előtt, és megnyerte a “piros pont” termékdizájn-díjat – amely egy nemzetközileg elismert, minőséget igazoló cím a kiemelkedő dizájnteljesítményért, s egyben az egyik legelismertebb dizájnminőségi mutató.

Számos dizájnötlet születik meg a rajztáblán.

A 2013-as piros pont termékdizájn-díj a kiváló ipari formatervezés elismeréséért jár, ünnepelve a koncepció mögött álló csapatot. A piros pont termékdizájn-díj nemzetközi elismerés, és kiváló dizájnminőséget jelent. Csak a legjobb innovációs munkák járulhattak a nemzetközi zsűri elé, 19 kategóriában – és ebben az évben 4,662 termékkel neveztek a gyártók, dizájnerek és építészek 54 országból.

Az új Volvo FH a 16-os kategóriában nyerte el a rangos díjat: autóipar és szállítás.

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy egy ilyen elismert díjat nyertünk el a világ legjelentősebb dizájn versenyén,” mondta Rikard Orell, a Volvo Trucks vezető dizájnere.

Ez a díj sok év kemény munkáját szimbolizálja, és tisztelet a kreativitás és az innovatív szellem felé, amelyekkel itt a Volvo Trucks-nál rendelkezünk. Az új FH-nál nagy hangsúlyt fektettünk a dizájn- és az érzelmi szempontokra, amelyek általában nem kapnak elsődleges figyelmet a haszongépjármű-dizájn világában. Fantasztikus, hogy a piros pont zsűri elismerte erőfeszítéseinket, és örülünk, hogy megkaptuk az ipari dizájnminőség világszerte ismert védjegyét.”

Rikard Orell, tervezési igazgató, Volvo Trucks

Új mércét állítottunk fel

Az új Volvo FH tervezésekor  a vezetőt helyezték a középpontba. Üzemanyag-takarékos technológiával, hatékony ergonómiával, magasfokú kezelhetőséggel és passzív illetve aktív biztonsági megoldásaival a Volvo FH-t arra tervezték, hogy új mércét állítson fel a teherautó üzletágban, miközben hű marad a Volvo örökségéhez is.

„Amikor elkezdtük tervezni az új FH-t, sok energiát fektettünk abba, hogy összetartó egységet hozzunk létre, és arra, hogy ezt elértük, nagyon büszke vagyok,” mondta Rikard Orell.  Nincs ellentét a dizájn és a funkció közt – sőt a kettő tökéletes harmóniában van. Az új FH funkcionális és dinamikus dizájnt képvisel, mely gondoskodik a teherautó-vezető legjobb munkahelyéről az iparágban.”

Volvo-FH-Truck-Cab
Az új Volvo FH belső

Kiváló tervezési minőség

„Az erős tervezési kompetencia és a gazdasági siker manapság kéz a kézben jár,” mondta Professor Dr. Peter Zec a piros pont díj kezdeményezője és vezérigazgatója. „A piros pont termékdizájn-díj 2013-as nyertesei a fejlett formakultúra és dizájn-ipar főszereplői. Manapság egyre nehezebb különbséget tenni a jól megtervezett termékek között. Gyakran csak a részletek azok, melyekben a különleges tulajdonságok előjönnek. Mindazonáltal azok az alkotások, amelyek átmentek a teszten a kritikus szemű nemzetközi piros pont zsűri előtt, nem fognak eltűnni a tömegben, és megállják helyüket a nemzetközi versenyben.

A dizájn, az ipar, a politika és a média világából érkezett több mint 1000 vendég fogja ünnepelni a piros pont díj nyerteseit Németországban július 1-én az esseni operaházban, az Aalto teremben. Az új Volvo FH négy héten keresztül (2013. július 2. és 28. között) képviselteti magát egy speciális kiállításon a piros pont dizájn-múzeumában a többi díjazott termékkel együtt. Ezután a győztesek a múzeum állandó kiállításának szerves részévé válnak legalább egy évig. A múzeum, amely a világ legnagyobb állandó kortárs dizájn kiállításának ad otthont, a világörökség részét képező esseni Zeche Zollverein Coal Mine Industrial Complex-ben található.

Tekintse meg a dizájnról szóló filmünket:

Tudjon meg többet a piros pont termékdizájn-díjról: http://en.red-dot.org/

Forrás: Volvo Trucks
.

(Ezt a cikket 435 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?